U Cineplexxu u Sarajevu održana premijera filma 'Top Gun: Maverick'. Donosimo djelić atmosfere! - Bonjour.ba - bh.lifest...

U Cineplexxu u Sarajevu održana premijera filma 'Top Gun: Maverick'. Donosimo djelić atmosfere!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

FILMOVI & SERIJE
25.5.2022.

36 godina nakon ljetnog blockbustera iz 1986. godine Top Gun: Maverick je konačno stigao na velika platna. Sudeći po svečanim premijerama širom svijeta, od one na Filmskom festivalu u Kanu do londonske, drugi dio postao je hit prije nego što je stigao u redovni kino program, stoga i ne čudi da je sinoćnja VIP premijera u kinu Cineplexx u Sarajevu bila izuzetno posjećena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pete Maverick, kojeg je ponovo utjelovio Tom Cruise i nenadmašne scene letenja izazvale su oduševljenje kod publike koja je svjetski naslov imala priliku gledati u dvorani sa najsavremenijom kino tehnologijom koja uključuje Dolby Atmos, jedini sistem zvuka u BiH ovakve vrste i RealD Ultimate screen.

 Prije početka Top Gun avantura upriličen je mini koktel gdje su crvenim tepihom prošetale VIP zvanice i pozirale s promoterima odjevenim u avijatičarska odijela koja neodoljivo podsjećaju na ona iz filmskog spektakla. Među zvanicama koje su među prvima u Bosni i Hercegovini pogledali film o šarmantnom pilotu, između ostalih, bili su Adis Bakrač, Antonio Beus, Anila Gajević, Arma Tanović-Branković, Armin Omerović, Dejan Kajević, Toni Toplan, Jasna Hadžimehmedović - Bekrić kao i predstavnici Ambasade Sjedinjenih američkih država u BiH.

 Po završetku filma publika je s uzbuđenjem komentarisala leteće sekvence koje su ponekad napete, a ponekad zanosno oslobađajuće voljeli Tom Cruisea ili ne. Film od danas, 25. maja stiže pretpremijerno u Cineplexxima i CineStarima BiH, a od četvrtka, 26. maja kreće u redovna kino prikazivanja u distribuciji Una Filma.


* * * 
Fotografije: Promo 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno