Bijele hulahopke obilježile Chanel reviju, a predimenzionirani šeširi Armani Privé - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bijele hulahopke obilježile Chanel reviju, a predimenzionirani šeširi Armani Privé

Tekst:

Arijana Bošnjak

MODNE VIJESTI
24.1.2024.

Haute Couture Tjedan Mode u Parizu na drugi dan obilježile su revije modnih kuća Chanel i Armani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Još jedan uzbudljiv Tjedan Mode u Parizu i dalje oduševljava ljubitelje visoke mode svojim spektakularnim prikazima dizajnerske raskoši. Među brojnim revijama koje su obilježile sinoćnji program, posebno su se istaknule prestižne modne kuće Chanel i Armani. Donosimo mali pregled kolekcija ova dva modna diva koji su jučer osvojili publiku.

 Giorgio Armani, dizajner poznat kao „modni prorok“, u svojoj 89. godini predstavio je kolekciju za Armani Privé Haute Couture reviju, Proljeće/Ljeto 2024. Kolekcija odiše zaigranim lookovima, mnoštvom boja i predimenzioniranim šeširima koji su ukrali svjetla reflektora.

Jedan od onih dizajnera koji je uveo novu eru modne slobode, zadržao je svoj modus operandi, ali je kroz ovu kolekciju ostao manje vjeran prošlosti. Ovom kolekcijom pokazuje da je uvijek usmjeren prema naprijed. Tako je kolekcija Haute Couture en Jeu, koja se sastoji od 92 looka, istraživala koncept igre, mladalačkog duha i zaigranosti kroz izuzetnu krojačku vještinu.


Foto: @voguemagazine

Foto: @voguemagazine

Foto: @voguemagazine

Foto: @voguemagazineUnatoč odstupanjima od uobičajenog, kolekcija je nosila prepoznatljiv Armani pečat. Elegancija klasičnih komada poput hlača, blejzera i ogrtača s daškom istočnjačke kulture, postala je upečatljiva kroz mnoštvo metaliziranih niti i šljokica, zatim kroz raskošnu paletu pastelnih nijansi i za kraj, kroz 4 završna looka s predimenzioniranim plisiranim šeširima koji su postali najupečatljiviji dio revije.

Raduje nas vidjeti ovo novo lice Armanija, ovakvu kreativnost i inovativnost isprepletenu tradicijom i bezvremenskim stilskim pečatom koji Giorgio Armani prožima kroz svoje kolekcije više od pola stoljeća.

 Druga revija koja je jučer privukla veliku pažnju, svako je ona kultne francuske modne kuće – Chanel. Reviju je otvorila glumica Margaret Qualley i svojim lookom najavila kolekciju u kojoj se dizajnerica Virginie Viard poigrava različitim teksturama i stavlja fokus na jedan detalj – gumb.

Dizajnerica je takvim potezom u kolekciju donijela dašak nostalgije podsjećajući nas na ikonične postave iz doba Karl Lagerfelda. Kuća Chanel je svoj fokus na gumb prikazala i kroz kratki video u kojem glavnu ulogu tumači ista glumica, uz glazbu Kendrick Lamara. Tako su na reviji gumbi krasili prozirne haljine, džepove i kapute i prenosili poruku da se moć krije u detaljima.

 Osim toga, kolekciju su obilježile bijele hulahopke koje, nakon vladavine crvenih, donose novi odvažni zaokret u odijevanju za sezonu Proljeće/Ljeto 2024. Kolekciju su definirali lookovi od tweeda, kombinirani s kontrastnom tkaninom, prozračnim i laganim tilom što je na scenu donijelo zabavnu igru tekstura.


Foto: @voguemagazine

Foto: @voguemagazine

Foto: @voguemagazineProzirni til tu je odražavao lakoću i pokret plesa - estetika koja je bila pečat ove kolekcije, iako je popraćena rigidnim i teškim komadima od tweeda. Oni ostaju kao trajni pečat modne kuće Chanel.

* * *
Naslovna fotografija: @voguemagazine

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno