Cenote Calavera – prekrasan prirodni bazen koji će se naći na vašoj #travel listi

PUTOVANJA
13.2.2019.

Puste i netaknute plaže, bogata povijest, veličanstveni parkovi prirode, prašume...samo su neki od razloga zašto je Yucatan sve popularnija turistička atrakcija. Cenote, odnosni prirodni vrtači također su karakteristični za ovaj poluotok i dobivaju sve više pozornosti turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo malo remek djelo prirode nastaje zbog kolapsa vapnenačke podloge ispod koje se nalazi podzemna voda, zbog čega se i stvara 'otvor' ispod kojeg se nazire prekrasno plavo-zelena voda i špilje koje pozivaju na istraživanje.

db29a058f27b9ac4b4fdeb269058d77b


Cenote Calavera je mjesto u koje ćete se instant zaljubiti - omogućava vam kupanje u kristalno čistoj vodi, dok do vas dopire sunčeva svjetlost kroz otvor na površini, a društvo vam prave prekrasni stalaktiti. Posebno je to iskustvo koje će oduševiti sve avanturiste i obogatiti vas za još jednu vrijednu uspomenu. Osim svojim impozantnim izgledom, cenote simpatije kradu i bogatom povijesti. Naime, Maje, koje su i živjele ovdje, smatrali su ova mjesta svetima i u njih su često spuštali vrijedne predmete, vjerujući da ovi prirodni bazeni, odnosno jame, vode u zagrobni život.

a8dfd63fe989318a7134dd0392219e72

 

Samo jedan pogled na fotografije snimljene na ovom mjestu i poželite posjetiti ovo malo, ali bajkovito čudo prirode. Hoće li se naći i na vašoj #tovisit listi?
 

Foto: pinterest.com

 

PUTOVANJA , 13.2.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno