Cenote Calavera – prekrasan prirodni bazen koji će se naći na vašoj #travel listi - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

Cenote Calavera – prekrasan prirodni bazen koji će se naći na vašoj #travel listi

PUTOVANJA
13.2.2019.

Puste i netaknute plaže, bogata povijest, veličanstveni parkovi prirode, prašume...samo su neki od razloga zašto je Yucatan sve popularnija turistička atrakcija. Cenote, odnosni prirodni vrtači također su karakteristični za ovaj poluotok i dobivaju sve više pozornosti turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo malo remek djelo prirode nastaje zbog kolapsa vapnenačke podloge ispod koje se nalazi podzemna voda, zbog čega se i stvara 'otvor' ispod kojeg se nazire prekrasno plavo-zelena voda i špilje koje pozivaju na istraživanje.

db29a058f27b9ac4b4fdeb269058d77b


Cenote Calavera je mjesto u koje ćete se instant zaljubiti - omogućava vam kupanje u kristalno čistoj vodi, dok do vas dopire sunčeva svjetlost kroz otvor na površini, a društvo vam prave prekrasni stalaktiti. Posebno je to iskustvo koje će oduševiti sve avanturiste i obogatiti vas za još jednu vrijednu uspomenu. Osim svojim impozantnim izgledom, cenote simpatije kradu i bogatom povijesti. Naime, Maje, koje su i živjele ovdje, smatrali su ova mjesta svetima i u njih su često spuštali vrijedne predmete, vjerujući da ovi prirodni bazeni, odnosno jame, vode u zagrobni život.

a8dfd63fe989318a7134dd0392219e72

 

Samo jedan pogled na fotografije snimljene na ovom mjestu i poželite posjetiti ovo malo, ali bajkovito čudo prirode. Hoće li se naći i na vašoj #tovisit listi?
 

Foto: pinterest.com

 

PUTOVANJA , 13.2.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno