BONJOUR.predstavlja: Fotografkinja Nađa Berberović-Dizdarević ima fenomenalan novi editorijal

MODNE VIJESTI
17.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su na email adresu našeg uredništva stigle prve fotografije Nađinog editorijala pod nazivom Red'y to wear, nismo mogli ne primijetiti da ova modna priča nosi itekako odvažniji vizualni pečat od onog kakvog smo naviknuli gledati u Nađinom potpisu.
Uz njen fotografski izričaj vežemo sanjive i romantične fotografije, a ovaj editorijal samo potvrđuje da kreativno eksperimentiranje često rezultira svježim i odvažnim idejama vrijednim pažnje.

Nađa je napravila korak dalje te zajedno s timom stilski pokazala koliko se elegancije i bunta može kriti u samo jednoj boji. Naime, upravo se crvena boja, koja je bila inspiracija za ovaj editorijal, prožima kroz svaki segment na fotografijama - od pozadine u studiju preko makeupa modela do odjeće koja je svojom teksturom, formom i printevima na sebi pokazala svu zavodljivost i moć crvenih tonova. 

Željela sam izaći iz svoje zone komfora i eksperimentirati s malo drugačijom, avangardnom i androginom estetikom. Sve na setu - od studijske pozadine do odjeće - je u različitim nijansama crvene boje. Općepoznato je da je to boja strasti i života, ali i boja bijesa, snage, samopouzdanja, agresivnosti i energije. U editorijalu tople i hladne nijanse crvene čine interesantan komplementarni sklad s eteričnom i androginom ljepotom modela Hilde Halilović.“ – otkrila nam je Nađa

Editorijal oslikava sedam različitih kombinacija u crvenoj boji – od punk pa do disco izdanja, a styling potpisuje stilistica Gordana Gasha Miladinović. 
Inspiracija je veoma jednostavna, a to je crvena boja sama po sebi. Ona je veoma jaka boja te može biti senzualna, zaigrana, teatralna, buntovna, agresivna, simbolična. Različitim crvenim lookovima igramo se različitim personama u crvenoj boji.“ - nadodala je Gasha.

Nađi su se na setu pridružili i frizer Ensar Dervišbegović te vizažistica Maja Koristović Talović. Ensar je odabirom bijelih tonova za frizuru dodatno osnažio Hildinu ljepotu, dok je Maja odabirom makeupa nastavila pričati priču o crvenoj boji koju su Nađa i Gasha ispričale kroz fotografije i styling.

S Majom i Ensarom sam imala priliku raditi ranije u više navrata i riječ je o jako kreativnim i talentovanim ljudima s unikatnim i prepoznatljivim stilom. Gashu poznajem već dugo vremena, ali je ovo prvi put da smo skupa surađivale i prezadovoljna sam činjenicom da smo odlično "kliknule" u kreativnom smislu. S ovim fantastičnim timom mi je zaista bilo zadovoljstvo surađivati jer su ujedno i vrlo profesionalni i pedantni, ali i jako opušteni na setu. Po meni, to je dobitna kombinacija.“ – komentirala je Nađa.

Rezultat suradnje ovog bh.tima su fotografije koje će zaigurno izazvati pažnju svih onih koji budu pregledavali njihov portfolio, a sve fotografije premijerno donosimo upravo na BONJOUR.ba.

 

***
Foto: Nađa Berberović-Dizdarević
Model: Hilda Halilović
Styling: Gordana Miladinović
Frizura: Ensar Dervišbegović
Make-up: Maja Koristović Talović
Retouch: Lejla Emrić
Special thanks to: Thara concept store

MODNE VIJESTI , 17.5.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Nađa Berberović-Dizdarević

Podijeli:

Posljednje objavljeno