BONJOUR.Instagram dnevnik: Posjetili smo Orebić i ovo su tri lokacije na kojima ćete uživati u ovom gradu - BONJOUR.ba -...

BONJOUR.Instagram dnevnik: Posjetili smo Orebić i ovo su tri lokacije na kojima ćete uživati u ovom gradu

PUTOVANJA
13.6.2019.

Pelješac. Već sam naziv ovog poluotoka kao da priziva pravi ljetni odmor. Onaj uz dobru ribu, miris ružmarina i rashlađen Pošip. Upravo tako su izgledala naša tri dana koja smo proveli u Orebiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Orebić biste na prvu pomislili da ne nudi ništa osim svog kristalno čistog mora. No, kao i da već to samo po sebi nije dovoljno, Orebić će vas oduševiti ljepotom življenja, onom pravom dalmatinskom, laganom i opuštenom. Još ukoliko ga posjetite malo prije ili malo poslije visoke ljetne sezone, odmor za sva čula je zagarantiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražujući što vidjeti u Orebiću, naišli smo na preporuke par znamenitosti koje se nalaze na brdu poviše Orebića i s kojih se pruža prekrasan pogled na poluotok, no obzirom da je naše putovanje trajalo relativno kratko, odlučili smo se za drugu vrstu šetnje. Upravo je ona i prvo iskustvo koje ćemo vam preporučiti tijekom boravka u Orebiću.

ŠETNJA TIK UZ MORE

Da, svjesni smo koliko isklišeiziran zvuči ovaj prijedlog. But, stay with us. Šetnica duga nekih kilometar i pol koja se proteže od luke u Orebiću do beach bara 'Bačva'  je vrijedna svakog koraka.

Smještena tik uz more, popločana kamenom, s prirodnim hladom kojeg čini mnoštvo krošnji i borovine, sve to uz zvukove valova i cvrkut ptica kreira jedno sasvim posebno i sasvim umirujuće iskustvo.

Poseban doživljaj je uz svježe voće krenuti u šetnju kako biste napravili pauzu u jednoj od mnogih malih i kamenih uvalica koje čine intimne plaže idealne za odmor.

Krenete li od beach bara prema centru, šetnju završite u luci, osvježenjem na nekoj od terasa s pogledom na male brodice.

WINE TASTING U KORTA KATARINA VINARIJI

Smještena južno od centra Orebića, vinarija je to koja će vam zasigurno privući pogled zbog svoje impozantne gradnje u prekrasnom kamenu. Već samim ulaskom na posjed koji se sastoji od vile i vinarije jasno je da vas čeka par sati vrhunskog užitka.

Iskustvo započinje ulaskom na prostranu terasu, ukrašenu drvećem agruma i garniturama za sjedenje od ukrasnog kamena, te se nastavlja ulaskom u wine tasting salu koja vraća u neka davna, bogata, renesansna vremena.

Svod od kamenja u kojem je urezano slovo K te stolovi i stolice od masivnog drveta je ono što ćete prvo primijetiti u sali u kojoj će vam dobrodošlicu najvjerojatnije poželjeti šarmantni Goran. Pustiti će vas da se ugodno smjestite i dati vam par minuta da razgledate i upijete ovaj umirujući ambijent u kojem se nalazite. 

Teško je odoljeti da instant ne podijelimo s prijateljima na društvenim mrežama svu ljepotu i raskoš ove sale za kušanje, a ako je vaš broj mobitela dio Eronet mreže to možete napraviti tako što ćete aktivirati opciju Internet Roaming koja će omogućiti da nezaboravne trenutke s ljetovanja podijelite odmah s lica mjesta, bez obzira što ste u roamingu, a Wi-Fi nije dostupan. Naime, obzirom da mnogi korisnici imaju potrebu za internetom dok su u Roamingu, HT Eronet je osmislio novi paket usluga koji vam omogućuje da aktivirate Internet roaming od 100 MB za 2 KM (trajanje 24h) ili pak opciju od 250 MB za 5 KM (trajanje 5 dana) koja je bila idealna za naše putovanje u Orebić. Uz ove dvije kombinacije, postoji opcija koja će vam omogućiti internet u trajanju od čak 15 dana, a detaljnije o njoj možete vidjeti na njihovoj web stranici.

Nakon kratke Instagram pauze, vraćamo se vinima. Goran ili netko od njegovih kolega će vas i voditi kroz wine tasting za koji ćete u osnovnoj varijanti platiti oko 30 KM po osobi. Ovaj osnovni wine tasting podrazumijeva kušanje tri Korta Katarina vina uz priču te razgledavanje vinskih podruma.

Naša tri odabira za taj dan su Korta Katarina Pošip, Rose i Plavac Mali, sve redom vrhunska izdanja, a nakon uživanja u Pošipu i Rose vinima, odlazimo u podrume.

Jednu čašu svakako preporučujemo da kušate na njihovoj terasi s koje se pruža prekrasan pogled na otvoreno more s jedne te Korta Katarina vinograde s druge strane.

VOŽNJA TRAJEKTOM

Popularna vožnja trajektom iz Orebića je ona prema Korčuli za koju vjerujemo da pruža sasvim posebno iskustvo i doživljaj, stoga ako imate vremena, preporučujemo da jedan dan rezervirate za ovaj izlet. Ukoliko pak, poput nas, već treći dan morate natrag doma, tada si priuštite odlazak u Trpanj iz čije luke vozi trajekt za Ploče.

Trpanj je mali gradić, no s prekrasnom plažicom na kojoj ćete, ukoliko putujete malo van sezone, imati luksuz da budete sami i da imate ovakav pogled samo za sebe.

Preporučujemo da na trajekt ponesete ukusne zalogajčiće i osvježavajuće piće po ukusu, jer ćete u protivnom značajnu sumu novca ostaviti u bifeu gdje su cijene...pa hm... reći ćemo 'sezonske'. 

Svako od ovih iskustva će sigurno biti ono koje ćete prepričavati svojim prijateljima nakon povratka doma, a ukoliko imate za nas još neki prijedlog što posjetiti u Orebiću, napišete nam u Facebook ili Instagram komentarima ispod ovog članka.

Naš idući Instagram dnevnik vas vodi u Napulj. Reći ćemo samo da ukoliko volite talijansku kuhinju, to je reportaža koju ne smijete propustiti.

PUTOVANJA , 13.6.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno