Bonjour.zaviruje: Proveli smo jedno popodne u ormaru Martine Saire - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.zaviruje: Proveli smo jedno popodne u ormaru Martine Saire

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
23.11.2023.

Omiljene scene iz serije ‘Sex i grad’ su vam oduvijek bile one s insertima magičnog ormara Carrie Bradshaw?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasaShvatamo, i sami smo nebrojeno puta zumirali fotografije njenog ormara u potrazi za inspiracijom, ali priznajemo i iz nekog fashion - tračerskog momenta da pokušamo otkriti koji se to dizajnerski komadi kriju u toj, za nas zemlji čudesa. Da li nas to čini Alisom? - ako da onda želimo biti ona iz editorijala za Vogue koji je stilizirala Grace Coddington, a fotografisala Annie Leibovitz.  

U svakom slučaju sigurni smo da ćete i vi utjeloviti svoju unutarnju Alisu u otkrivanju ormara naše današnje gošće. 

Naime, ne krijemo ponos na činjenicu da na Bonjour.ba uvijek kreiramo nove korake i pomičemo granice kreative u BiH, a nakon što smo uvidjeli vaše oduševljenje na naš serijal članaka – Bonjour.zaviruje, znali smo da je vrijeme da nastavimo koračati. 

Rado ćemo vas podsjetiti na priču koju smo radili sa originalnim i omiljenim frizerom na sarajevskoj sceni, Ensarom Dervišbegovićem, ili pak kada smo zavirivali u ormar posebne Sabine Željo. Jasno je da želimo biti i da jesmo vaš prozor u ormare stilskih ikona s domaće scene, ali i u njihovu posebnu estetiku. 

 

Foto: Marko Jovančić

Emina Smaka, glavna urednica Bonjour.ba i Martina Saira Keškić, poduzetnicaKažete Bonjour.zaviruje u YouTube video formatu? Čujemo vas, a sigurni smo da smo teško mogli pronaći idealniju osobu za vas, od it djevojke Sarajeva, Martine Saire Keškić


Ako nam kažete da su vam omiljene cipele u ormaru Rochas iz 2015., slingback sa šarenim resama, onda smo sigurna da će i ostatak vašeg ormara biti s predznakom iconic. Upravo to su Martinine omiljene cipele, a upravo takav je i njen ormar – nezaboravan

 

Foto: Privatna arhivaMartina je jedna od onih fashionistica čije kombinacije s nestrpljenjem očekujemo svaki SFF, a bez obzira koji stilski izričaj ima vašu naklonost, sigurni smo da vas rezultat Martinine šetnje crvenim tepihom uvijek ostavi pod snažnim dojmovima. Razumjet ćete onda da smo s užitkom pokucali na Martinina vrata i proveli jedno popodne u razgovoru, smijehu i inspiraciji. 

 

Foto: Marko JovančićNismo odoljeli upitati Martinu da samo za nas izdvoji komade koji su pečat njenog stila, ali i komade koji je vežu za posebne životne uspomene. 

 

Foto: Privatna arhivaMoramo naglasiti kako smo kroz ovo druženje mogli kreirati pravi fashion dokumentarac od 40 minuta o njenom stilu, znanju i ljubavi prema modi. 
Nismo rekli da nećemo shh.. 

No, sada predstavljamo highligts jedne modne priče i jedne posebne žene kroz 9 minuta stilske fuzije koja će zadovoljiti sva vaša stilska čula. Njen walk in closet je nama instant vratio sjećanja na one s TV ekrana omiljenih serija i filmova. 

 

Foto: Privatna arhivaKao što je Martinina kreativnost i osjećaj za posebnu estetiku prepoznatljiv kroz njen rad kreiranja luksuznih evenata u restoranu Javorov Do – kažemo iz iskustva, upravo ta mistična estetika vlada i njenim ormarom. Tamnu boju koju je birala za svoje ormare su savršen kontrast upečatljivim komadima iz njenih kolekcija, koji naglašavaju njenu vedrinu i posebnost. 


Druženje smo završili s upitom: ,,Čiji ormar u BiH će nas oduševiti nakon ovog?'' i uz poruku od Martine, na poleđini Vogue razglednice… Kažemo vam, bilo je to posebno druženje.

 

Foto: Privatna arhiva
 


Do naredne Bonjour.zaviruje emisije novog fenomenalnog formata u Bonjour.ba potpisu za koji smo sigurna da će zasititi vaše modne žudnje… Au revoir les gens de la mode

* * * 
Foto/video: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci