Istražili smo i donosimo 3 najljepše biciklističke rute oko Sarajeva - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Istražili smo i donosimo 3 najljepše biciklističke rute oko Sarajeva

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
25.6.2024.

Sarajevo, grad okružen predivnim planinama i prekrasnom prirodom, nudi mnoštvo biciklističkih ruta koje pružaju savršeno bijeg iz gradske vreve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ako ste ljubitelj vožnje biciklom i tražite nove avanture, istražili smo 3 nama najljepše biciklističke rute koje će vas očarati svojom ljepotom i izazovnošću. Evo gdje se možete uputiti za vikend ili čak i nakon posla. 
 

Dariva

Dariva je jedna od najpopularnijih biciklističkih ruta u Sarajevu, smještena uz rijeku Miljacku. Ova ruta pruža savršeno mjesto za opuštajuću vožnju u prirodi, a posebno je atraktivna zbog svoje blizine centru grada. Savršena je za vožnju nakon posla ili i vožnju s djecom. Staza je asfaltirana i pogodna za sve vrste biciklista, od početnika do iskusnih vozača.

 


 

Čavljak

Ovo je još jedna izvanredna destinacija za bicikliste, smještena samo nekoliko kilometara od Sarajeva. Ova ruta nudi predivan bijeg u prirodu, a poznata je po svojim zelenim šumama i čistom zraku. Polazna tačka je sarajevsko naselje Koševo, odakle kreće uspon prema Čavljaku.
Vožnja do Čavljaka je izazovna zbog svojih strmijih dijelova, ali nagrada dolazi u vidu spektakularnih pogleda na Sarajevo i okolne planine. 

 Igman

Za one koji traže izazov i uživaju u vožnji kroz planinske pejzaže, ruta prema Igmanu je savršen izbor. Igman je poznat po svojoj predivnoj prirodi i čistom zraku, a biciklistička staza ovog planinskog dragulja pruža nezaboravno iskustvo.

 Bez obzira na to jeste li iskusni biciklist ili tek počinjete svoju biciklističku avanturu, Sarajevo i njegova okolica nude rute koje će zadovoljiti sve vaše potrebe. Ne zaboravite uživati! 

* * *
Naslovna fotografija: Pexels.com

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno