Bh.brend Kaftan Studio predstavio odličnu modnu kolekciju #Sisters koja ima i snažnu poruku

MODNE VIJESTI
8.3.2020.

Status žene u društvu se do danas nije značajno promijenio, razne predrasude prema ženama su još uvijek itekako prisutne u mnogim segmentima života, pri čemu moda i odijevanje žena nisu izuzetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspirisane tim promišljanjima, nastala je kolekcija "Sisters" kroz koju sestre dizajnerice iz Kaftan studija propitujući svoje vlastite različitosti, predstavljaju dva autentična vizualna izraza koji, iako su naizgled drugačiji ipak funkcionišu zajedno na jedinstven način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovanje različitosti, sloboda izbora, razumijevanje, tolerancija, ljubav i prihvaćanje su neke od najplemenitijih odlika ljudskog bića i manifest slobode koju Kaftan studio hrabro demonstrira kroz svoje umjetničko djelovanje u sferi modnog dizajna.

"Paralelno sa finaliziranjem nove kolekcije putem Instagrama pozvale smo sve žene da objave Stories pod hashtagom #sisters te je tako nastala svojevrsna inicijativa, koja je imala sjajan odaziv, gdje se mogla vidjeti cijela lepeza različitih žena, prijateljica, sestara, koje su potpuno različite, ali prihvataju jedna drugu bez predrasuda s ljubavlju i uvažavanjem.

Ono što nam je interesantno i čemu kao dizajnerice svjedočimo godinama jeste to da Žene, bez obzira na životna uvjerenja, lična viđenja i stavove, vrlo lako pronalaze zajednički jezik kada je riječ o modi i odijevanju. Moda kao umjetnost ima snagu da spaja sve različitosti i mišljenja smo da je upravo to njena najveća vrijednost." - prokomentirale su Emina Hodžić – Adilović i Nermina Hodžić, kreativne sestre koje kreiraju artikle s Kaftan Studio etiketom. 

Kaftan studio preporučuje da pogledate prelijepe manekenke Nataliju Denić i Snežanu Gašić pred objektivom odličnog bh modnog fotografa Edvina Kalića, pri tom kao soundtrack da poslušate i pjesmu "Sisters Are Doin' It For Themselves" by Eurythmics & Aretha Franklin.

Sretan Vam 8.mart drage Žene, #sisters, #KaftanStudio.

***
Dizajn i art direkcija: Kaftan studio
Direktor fotografije: Edvin Kalić
Models Sisters: Natalija Denić & Snežana Gašić
Hair style sister: Meliha H. Višća
Make up sister: Maja K. Talović

 

MODNE VIJESTI , 8.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Edvin Kalić

Podijeli:

Posljednje objavljeno