Bh.brend Belma Tvico u svojim proizvodnim pogonima izrađuje zaštitna odijela i maske

MODNE VIJESTI
24.3.2020.

Belma Tvico tim je prije nekoliko dana najavio obustavu svojih proizvodnih aktivnosti vodeći se naredbama i preporukama Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine, ali i suosjećajući se sa svima onima koji u ovim teškim trenucima ulažu ogromne napore kako bismo ostali zaštićeni i sigurni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu prvenstveno mislimo na zdravstvene radnice i radnike, pripadnice i pripadnike policijskih službi, uposlenice i uposlenike sanitarnih inspekcija i sve vrijedne volonterke i volontere koji nesebično izlaze na teren kako bi pomogli najranjivijim kategorijama našeg društva. Ono što nas posebice raduje jeste vijest da razni mali, ali i veći domaći brendovi svoju proizvodnju usmjeravaju upravo ka izradi zaštitnih maski i odijela koji će uvelike olakšati rad svih djelatnika i zaštiti ih u ovim izazovnim vremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U znak solidarnosti s njima, odlučili smo ostati kući i tako dati svoj doprinos u suzbijanju zdravstvene krize uzrokovane širenjem virusa COVID-19. 
Ipak, vidjevši u kakvim uslovima obavljaju svoje poslove, suočavajući se s manjkom osnovne zaštitne opreme kao što su odijela i maske, osjetili smo obavezu i dužnost da im pomognemo. Kao društveno odgovorna kompanija, preraspodijelili smo svoje proizvodne kapacitete i posljednjih nekoliko dana vrijedno radili na izradi jednokratnih i višekratnih zaštitnih odijela, te maski za lice koje smo isporučili javnim službama u nadi da ćemo im barem u određenoj mjeri olakšati posao.

Do okončanja vanrednog stanja u Sarajevu i ostatku Bosne i Hercegovine, bit ćemo posvećeni isključivo ovoj vrsti proizvodnje. Imajući u vidu da je naš proizvodni pogon limitiran, odnosno da se ne može mjeriti s kapacitetima industrijskih pogona, apelujemo na proizvođače tekstilnih proizvoda u BiH da svoje pogone u ovom trenutku usmjere ka izradi zaštitne opreme koja je neophodna za siguran rad. Vjerujemo da ćemo lakše i brže prebroditi ove teške dane ukoliko budemo djelovali zajedno. 
Svoje aktivnosti nastavljamo provoditi vodeći računa o vlastitoj bezbjednosti i bezbjednosti naših poslovnih partnera, pridržavajući se strogo svih preporuka o redovnoj dezinfekciji naših radnih prostora. Koristimo ovu priliku i da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovih vanrednih aktivnosti, posebice onima koji su nam ustupili potreban materijal za izradu zaštitne opreme. 
Apelujemo na sve građanke i građane Bosne i Hercegovine da ostanu kući i na taj način spriječe daljnje širenje ovog virusa. Kada za to dođe vrijeme, ponovo ćemo se okupiti da širimo i slavimo život, ljubav, međusobno poštovanje i modu.
" - poručili su iz Belma Tvico tima. 
Bravo!

MODNE VIJESTI , 24.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Marko Jovančić

Podijeli:

Posljednje objavljeno