Kako doći do najljepših vodopada u BiH? Otkrili smo uz vodič u potpisu strastvene putoholičarke, Željke Kočić. - Bonjour...

Kako doći do najljepših vodopada u BiH? Otkrili smo uz vodič u potpisu strastvene putoholičarke, Željke Kočić.

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
11.6.2021.

Osnivačica profila WhitePearlTravel, Željka Kočić, koja za sebe kaže da je ljubiteljica putovanja, fotografije i priča o putovanjima, za Bonjour.ba otkriva da je u prethodnom periodu radila na projektu "Vodič do najljepših vodopada BiH".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, saznali smo da vodič ima 18 stranica u pdf formatu, gdje je Željka sama kreirala vizual uz tekstove, fotografije i podijeljena iskustva sa 10 vodopada u BiH, koje je obišla do sada, kao i navode o ostalim vodopadima koje planira obići.

Želja Kočić, vodopad Bliha

Foto: @whitepearltravel

Na pitanje zašto se baš odlučila za vodopade i kako je odredila selekciju, Željka otkriva: „Kad sam shvatila da se broj ljudi koji prati moja putešestvija i koji me podržava približava broju od 10k odlučila sam da napišem baš ovo što čitate – mini vodič za posjetu najljepših vodopada Bosne i Hercegovine! Zašto baš vodopadi? Pa sigurna sam da znate da su vodopadi nešto što me najviše fascinira i nešto što najviše volim da otkrivam, obilazim i pišem o tome, pa sam u šali na instagramu dobila i nadimak „žena vodopad“. „

Foto: @whitepearltravel

Također, Željka je vrlo rado sa nama podijelila i informaciju da: „Ovim vodičem željala sam da motivišem ljude do kojih dođe da se pokrenu i odluče za obilazak Bosne i Hercegovine, a vodopadi su svakako nešto najljepše što krasi našu zemlju. U ovom vodiču na jednom mjestu se mogu pronaći osnovni podaci o vodopadima, način kako se do njih dolazi, moj subjektivni doživljaj sa lica mjesta i moje fotografije. Pisala sam isključivo o vodopadima koje sam posjetila do sada i na kraju navela listu onih koje nisam, a želim (eto povoda za drugi dio vodiča o vodopadima kad obiđem ostale)."

Foto: @whitepearltravel

Foto: @whitepearltravel

Za sve ljubitelje prirode i vodopada vjerujemo da će oduševiti činjenica da uz svaki opis vodopada, Željka je detaljno opisala i sam dolazak do njega, a vodič možete preuzeti ovdje.

Foto: @whitepearltravel

Foto: @whitepearltravel

***

Naslovna fotografija: @whitepearltravel
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno