Domaći dizajn našao se na crvenom tepihu Cannes Film Festivala! Znamo detalje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Domaći dizajn našao se na crvenom tepihu Cannes Film Festivala! Znamo detalje.

Tekst:

Arijana Bošnjak

MODNE VIJESTI
20.5.2024.

Na ovogodišnjem Cannes Film Festivalu, domaći dizajn se istaknuo u punom sjaju zahvaljujući talentiranom dizajneru Arminu Hodžiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Armin Hodžić, bh. dizajner i osnivač brenda ELYSIAN, osmislio je kreaciju koju je njegova prijateljica Ilma Kratina nosila na crvenom tepihu Cannes Film Festivala. Armin nam je objasnio kako je do suradnje došlo sasvim slučajno, kada je sreo Ilmu tijekom šetnje i saznao da ide na Cannes Film Festival, ali nije imala odgovarajuću haljinu za tako prestižan događaj.


Ilma KratinaS obzirom na to da je Ilma za četiri dana trebala biti u Cannesu, imali su samo dva dana za fitting i sve potrebne korekcije na haljini. Kako kaže Armin, iako je bilo i nespavanja, sav trud se isplatio kada je Ilma zablistala na crvenom tepihu.

Ova prekrasna haljina već je jednom ukrala pažnju javnosti na Bonjour x Via Media Gala Night eventu, kada ju je nosila Aida Ćatić. Haljina odražava prepoznatljiv stilski izričaj dizajnera, a izrađena je od preko 1500 kristala i više od 5000 sitnih perlica te ima ugrađenu žicu koja održava njen jedinstveni oblik. Rad na ovoj kreaciji trajao je gotovo dva mjeseca.
Drago nam je kada na svjetskim eventima, posebno na kultnim događajima kakav je Cannes Film Festival, vidimo domaći dizajn, kako stoji uz bok kreacijama svjetskih dizajnera.

* * *
Foto: Ivanka Voisin

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno