Niste sigurni da li je istekao rok beauty proizvodu? Uz ovu aplikaciju se to više neće događati! - Bonjour.ba - bh.lifes...

Niste sigurni da li je istekao rok beauty proizvodu? Uz ovu aplikaciju se to više neće događati!

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BEAUTY SAVJETI
14.5.2021.

Danas dijelimo mali vodič za aplikaciju koja će odgovoriti na često postavljena beauty pitanja i olakšati vam svakodnevnu njegu i rutinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članak koji smo nedavno pisali za Marie Kondo, motivisao nas je da ne samo očistimo i posložimo odjeću već i da zavirimo u ormariće u kupatilu. Budući da je uistinu bilo mnogo beauty proizvoda za bacanje i stvari koje su na dobrom putu da uskoro budu neupotrebljive, odlučili smo potražiti neki trik za organiziranije i bolje praćenje datuma isteka kozmetičkih proizvoda.

Pretpostavit ćemo da i vaš ormar u kupaonici izgleda poput našeg, tj. prepun je beauty proizvoda i uzoraka sa stvarima koje redovno koristite, proizvodima koje želite isprobati, koje ste jednom probali i koje niste voljeli, ali ih niste mrzili, pa ih i dalje imate itd. Ne želimo samo izbaciti sve te proizvode koji bi mogli biti još uvijek dobri, ali također ne znamo ni da li je taj proizvod zapravo još uvijek dobar. Dakle, naš glavni problem jeste činjenica da se baš i ne sjećamo koliko dugo taj proizvod zauzima mjesto na polici, a nema ni jedan od onih malih znakova koji nam govori da bacimo nakon nekoliko mjeseci ili godina.

Ako se nalazite u istoj ili pak sličnoj situaciji, predlažemo da dodate ovu app na svoju listu najboljih aplikacija.

Foto: smartmockups.com

Ova aplikacija pomoći će vam da pratite datum isteka svih svojih beauty proizvoda: i onih koje sada koristite (odnosno nakon otvaranja) i onih koje skupljaju prašinu u dalekoj ladici u iščekivanju upotrebe. Kada dođe vrijeme za oproštaj od prvog ili drugog tipa beauty proizvoda aplikacija će vam poslati obavijest, a moramo priznati da nas je pozitivno iznenadio i minimalistički, clean izgled aplikacije, kao i jednostavno korištenje.

Za Android: Beautistics

Za IOS: Beauty Keeper

KAKO KORISTITI BEAUTY KEEPER APLIKACIJU?

Sve što trebate uradite je da pretražite proizvod po brendu, a zatim unesete broj ili lot # koji se nalazi otisnut na boci. Unesite # i ono će vam reći koliki je rok trajanja ili ako tek otvarate proizvod možete staviti današnji datum. Dakle, kliknete na NEW ili na znak +, a zatim unosite podatke.

Izaberite kategoriju proizvoda. Mi smo za potrebe članka uzeli The Ordinary serum, pa smo kao kategoriju izabrali Face Serum & Treatment.

Nakon odabira kategorije unosite ostale podatke poput imena proizvoda, brenda i #lot broja.

Ukoliko niste sigurni gdje pronaći #lot broj imate dodatna pojašnjenja unutar same aplikacije.

Uslikajte proizvod kako biste si olakšali kasniji pregled, unesite u aplikaciju i to je to. Nakon isteka roka trajanja određenog proizvoda dobit ćete notifikaciju i biti sigurni da koristite samo one proizvode koji uistinu donese najbolje vašoj njezi kože.

***

Naslovna fotografija: rawpixel.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno