7 razloga zašto jedva čekamo jesen

BONJOUR.CLUB
30.8.2018.
 Nakon bezbrižnih ljetnih dana provedenih uz more, sezone godišnjih odmora, osvježavajućeg sezonskog voća i povrća te nošenja lepršavih i prozračnih komada jasno je zašto je ljeto omiljeno godišne doba mnogih te zašto se pred jesen nalazi itekako izazovan zadatak. No, ovo godišnje doba sa sobom nosi bezbroj ljepota koje će kreirati najljepše uspomene. Ugodne temperature, tranzicija prirode iz ljetnog u jesensko ruho, sjajne namirnice koje uljepšavaju druženja u domu, topli vuneni materijali, mirisi koji nas vraćaju u djetinjstvo i ples na kiši, samo su neki od razloga zašto ćete se zaljubiti u jesen…

„Jesen ima najviše zlata u svojim džepovima u odnosu na sva ostala godišnja doba.“ Jim Bishop.

# Omiljeno pletivo
Postoji neki hygge u odijevanju omiljenog pletiva na prohladan jesenski dan.
Toplina koju osjećamo, mekoća materijala, a i moderan prizvuk koji daju omiljenom traperu i našim bijelim čizmama, pletivo je uistinu jedan od naših omiljenih jesenskih vjesnika.


jesen 2

# Dekica
Dekica koja ima svoje posebno mjesto u dnevnom boravku, jedna je od stvari kojima se posebice radujemo na kraju radnog dana. Ona je simbol druženja sa obitelji na kauču, saveznik u čitanju knjiga uz zvuk kiše u pozadini, ali i sjajna pozivnica na druženja i uživanje u ukusnoj piti od jabuka.

# Maratoni omiljenih filmova i serija
Prva aktivnost koja nam pada na pamet kada nam netko spomene jesen, svakako su filmski maratoni.
A obzirom na zaostatke koje imamo još od ovog ljeta, čeka nas itekako zabavna jesen!

# Novo ruho prirode
„Kako lišće prekrasno stari. Tako je puno svjetlosti i boja u svojim posljednjim danima.“ John Burroughs.
Šuškanje lišća tijekom šetnji gradom, krošnje drveća obojane u prekrasne zemljane nijanse, bundeve i dunje koje bude najslađe jesenske uspomene, jesen dočarava šarenilo i bogatstvo prirode na najljepši način.

 

jesen 6

 

# Nove foodie avanture
Domaći ajvar, pite sa sezonskim voćem, miris cimeta u zraku, kava s okusom bundeve – jesen uvijek razbudi i razmazi naše nepce.

# Uživanje u toplom čaju
Poseban je doživljaj uživati u čaju spravljenom od kamilice, mente s našeg vrta na balkonu ili umirujućem čaju od lipe. Prvi prohladni dani započinju sezonu uživanja u ovom toplom napitku kojeg rado pijemo tijekom cijele godine.

jesen 1

# Miris kestenja na gradskim ulicama
Koji nam instant izmami osmijeh na lice i potakne nas da posjetimo štand te da uživamo u ovom jesenskom jelu!

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: