5 razloga zašto ovaj vikend posjetiti izletište Javorov Do u blizini Sarajeva - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

5 razloga zašto ovaj vikend posjetiti izletište Javorov Do u blizini Sarajeva

PUTOVANJA
23.7.2020.

Javorov Do je izletište na Bjelašnici i od Sarajeva je udaljeno oko 25 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz prirodne ljepote, krije i brojne mogućnosti za različite planinarske i sportske aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu izletišta nalazi se kameni Amfiteatar, vještačko jezero, mini igrališta za sportske sadržaje, kamena kula, uređene staze za šetanje, Zipline i još mnogo toga.

Ovaj vikend, ovdje se održava i Javorwood festival tijekom kojeg će, poštujući sve mjere koje je propisao krizni štab, organizatori svim posjeteteljima osigurati besplatno sudjelovanje u kreativnim radionicama, uživanje u scenskim preformansima, kao i nastupima DJ izvođača na otvorenom.
Martinu Sairu, direktoricu Javorwood festivala smo zatražili da nam otkrije 5 razloga zašto vrijedi posjetiti ovo izletište koje svojim atrakcijama krade sve više simpatija.
Njene odgovore donosimo u nastavku.

***

Sezona je godišnjih odmora i čini se da je ljeto u punom jeku. Ok, s povremenim kišnim iznenađenjima. U nastavku vas želimo inspirisati da posjetite posebnu turističku destinaciju, Javorov Do na jednoj od najljepših bosanskohercegovačkih planina, olimpijskoj planini Bjelašnica. Možda vam planine i nisu bile prva pomisao kada ste počeli čitati ovaj tekst, ali planina je ljeto, s ili bez postojećih okolnosti, zaista odličan izbor, a mi vam donosimo pet razloga zašto je Javorov Do ovog vikenda top bh. turistička destinacija.

BORAVAK U PRIRODI UZ DOBRU INFRASTRUKTURU

Planinski zrak, osvježavajući povjetarac, predivne boje, nevjerovatno plavo nebo i živopisni krajolici, sve to možete naći na Bjelašnici, našoj olimpijskoj ljepotici.
Upravo tu se nalazi kompleks Javorovog Dola koji je svojom arhitektonskom koncepcijom savršeno inkorporiran u prirodni ambijent, ne narušavajući njegov živopisni izgled, a sve to na nadmorskoj visini između 1250 i 1350 metara.

PRILIKA DA UPOZNATE BJELAŠNICU KADA NIJE POD SNIJEGOM

Na planini Bjelašnici u ljetnom periodu imate priliku šetati livadama i šumama, otkrivati nove staze ili se zaputiti 35 kilometara dugom stazom koju je napravila ekipa Javorovog Dola, istraživati planinsku floru i faunu, a sve to je u neposrednoj blizini Javorovog Dola u koji možete da se vratite nakon vaših avantura i napravite predah.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Javorov Do (@javorovdo.ba) on

ODLIČAN IZBOR HRANE I PIĆA IZ DOMAĆE PROIZVODNJE

Morate probati sjajnu hranu koja se proizvodi specijalno za Javorov Do, bilo da su u pitanju roštilj meniji, tradicionalna hrana ili vegetarijanske varijante. Pored hrane, Javorov Do u ponudi ima i piće, alkoholno i bezalkoholno, koje nastaje u njihovoj maloj tvornici, a koje možete, još uvijek, probati samo kod njih. Sok od mente, sok od zove, rakija od šišarika - šta god da je vaš izbor, nećete pogriješiti!

EKSTREMNE ATRAKCIJE ZA NEZABORAVAN VIKEND

Volite osjetiti nalet adrenalina, pobijediti svoje strahove, pomjerati svoje granice ili jednostavno se dobro zabaviti? Javorov Do je pravo mjesto za to baš ovoga vikenda!
Isprobajte Zipline, Quick jump, vertikalni skok sa visine od 15 metara ili prođite kroz cijeli Motorik park i ovaj vikend će vam zauvijek ostati u sjećanju.

CENTRALNI DIO JAWORWOOD FESTIVALA JE BAŠ U SUBOTU, 25.7.

I posljednji, ali ne i najmanje važan razlog: Javorwood festival 2020. čiji je centralni dan baš u subotu 25.7. Očekuje vas bogat umjetnički i zabavni program za sve uzraste. Tako da možete učestvovati u radionicama za djecu i odrasle tokom dana, pogledati scenske performance ili uživati uz nastup DJ Keon & Katze, DA2ED, Farisa Lukovca, Stoposto&Black Beriz i Klabika Collective na sceni Amfiteatra od 20h. Ulaz na festival je besplatan!

Nadamo se da smo vas zainteresirali i da se vidimo u Javorovom Dolu ovog vikenda!

PUTOVANJA , 23.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno