TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 9.6.2017.

Vjerujemo da ste i vi danas na društvenim mrežama sreli mnoštvo zabavnih izjava o tome zašto je petak sjajan. Kalendarski dolazak vikenda budi u nama dozu euforije koju bismo voljeli imati tijekom tjedna. Kako? Uz ovih par sjajnih trikova.

#Svaki dan planirajte nešto što će vas razveseliti
Ono što petak čini posebnim jeste osjećaj ushićenja što slijedi vikend. Zato, iako je tjedan radni, potrudite se da svaki dan imate jedan mini event koji vas razveseljava. Odlazak na sladoled, pravljenje kolača sa prijateljicama, koktel druženje, budite kreativni. Neka vas dragi ljudi inspiriraju pozitivnom energijom i učine sretnima.

#Promijenite set razmišljanja
I da ne postoji razlika između petka i ponedjeljka. I petak sa sobom nosi nove to do liste, kućne obveze i aktivnosti koje vam nisu u potpunosti po volji. Radije gledajte da svaki dan ostavite vrijeme za sebe i prijatelje. Male promjene mogu napraviti velike razlike.

#Uspostavite balans između poslovnih i privatnih obveza
Svaki radni dan iskoristite do maksimuma, ali vrijeme poslije posla koristite isključivo za osobne obveze. Dakle, nema isprika za usporeni i dekoncentrirani rad petkom poslije 14h. Naučite kako vikendom napuniti baterije daleko od elektronskih uređaja, poslovnih planova, dogovorenih budžeta.

c77b48fcb8bcf34e169068b32b21ff0c

#Brinite se za sebe
Ne dajte negativnim ljudima oko sebe da utječu na vas. Dodajte simpa i osobni dodatak u vaše kombinacije. Pijte puno vode, trčite. Počastite se ledenom kavom i čokoladom.

#Uživajte u malim stvarima
Novom simpa dodatku za radni stol, simpatičnom YouTube snimku, fotografiji nećaka. Ili plesnim koracima koji nastaju dok slušate Despacito.

i


Bonjour

Samo 5 koraka do najljepšeg balkona u zgradi i još miriše na ruzmarin!

TEKST: Ada Ćeremida

Samo 5 koraka do najljepšeg balkona u zgradi i još miriše na ruzmarin! Samo 5 koraka do najljepšeg balkona u zgradi i još miriše na ruzmarin!

Začinsko bilje je nova zamjena za cvijeće – jednako lijepo, a dvostruko korisno.

Urbanim balkonima udahnuta je nova doza šarma sve više ljudi zamjenjuje tradicionalno cvijeće mirisnim začinskim biljem koje ne samo da izgleda prelijepo, već i oplemenjuje svakodnevna jela.

Sadnja začina postaje kreativan način da se balkon pretvori u estetski privlačan, ali i funkcionalan kutak. Uz nekoliko tegli i malo sunca, vaš vanjski prostor može postati najdraže mjesto u domu.

 



Birajte začine koji vole vašu klimu
Ne vole sve biljke isto sunce i istu vlagu zato se odlučite za one koje će zaista uspijevati na vašem balkonu. Mediteranske biljke poput ružmarina, timijana i origana obožavaju puno sunca i suvlju zemlju, dok peršun, menta i vlasac više vole sjenovita mjesta i vlažniji supstrat.

 

 



Tegle neka budu i praktične i dekorativne
Umjesto plastike, birajte glinene, keramičke ili metalne saksije koje će izgledati efektno i ujedno pružiti biljkama potrebnu prozračnost.

 



Počnite skromno i sadite pametno  

Ne morate odmah zasaditi mini farmu odaberite 3 do 5 biljaka koje zaista koristite u kuhinji. Menta i bosiljak možda zvuče kao savršen duo, ali menta je invazivna i najbolje uspijeva kada ima vlastitu teglu. Grupirajte začine sličnih potreba kako biste olakšali njegu.

 



Redovno berite: zbog zdravlja biljke i ukusa  

Povremeno odrezati listić bosiljka ili grančicu ružmarina ne služi samo kuhanju redovna berba podstiče rast i grmolik izgled biljke. Ako ih pustite da rastu bez orezivanja, začini brzo počinju cvjetati i gube svoj intenzivan okus.

 



Iskoristite vertikalu: mali balkon, veliki efekat  

Ako imate malo prostora, igrajte na visinu. Zidni nosači za saksije, viseće tegle ili jednostavna ljestva-polica omogućit će vam da kreirate slojevit, vizualno atraktivan kutak. Osim funkcionalnosti, ovakav raspored daje posebnu estetsku dinamiku, idealno za vaš balkon, ali i za društvene mreže.
 

 

Foto: @ellosofficial


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!