4 trika kako zadržati koncetraciju tijekom radnog dana

POSLOVNI SAVJETI
12.3.2020.

Nije rijetkost da nam se u uredu tijekom osmosatnog radnog vremena koncentracija smanji, uskoro izgubimo i fokus, nakon čega primijetimo i da smo u tom trenutku u potpunosti nemotivirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste brzo izašli iz takvog raspoloženja i potaknuli produktivnost, važno je napraviti par koraka, a prvi je naravno, pauza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutar 10 minuta pauze možete se opustiti, osvježiti se i napuniti pozitivnom energijom jedino ako to vrijeme kvalitetno investirate u prave rituale.

Od pripreme dodatne doze kofeina, preko reguliranja prehrane, pa sve do malenih vježbi koje vam mogu pomoći u smanjenju stresa i brige, trikovi koje izdvajamo djelovati će jako brzo i pomoći vam da potaknete svoju motivaciju za rad.

POPIJTE KAVU

Kava dokazano utječe na vašu koncetraciju, stoga, ukoliko ste ju jutros preskočili ili je prošlo nekoliko sati otkako ste popili svoju dozu kofeina, vrijeme je za pauzu za kavu. Ukoliko ne pijete kavu, ovdje smo izdvojili maleni vodič koji čaj piti u koje doba dana koji će vam poslužiti kao odličan orjentir. 

NAPRAVITE PAR VJEŽBI ISTEZANJA

Kako biste se opustili i mogli u potpunosti fokusirati na zadatak koji trebate obaviti, morate razgibati i svoje tijelo. U tome vam mogu pomoći vježbe istezanja koje možete napraviti i dok sjedite za svojim radnim stolom. Par vježbi za istezanje možete pogledati i u " target="_blank">ovom videu.

 

PROŠETAJTE

Ponekad je za koncentraciju od velike važnosti da izađete na svježi zrak, napunite baterije, raščistite misli i inspirirate se za. Ako se nikako ne možete fokusirati i stalno razmišljate o roku koji imate, šetnja je možda najbolja opcija.
Nakon nje ćete se vratiti svježi i malo opušteniji što je odličan preduvjet za nastavak rada.

SLUŠAJTE GLAZBU

Obzirom da dok slušate glazbu koju volite popravljate vaše raspoloženje, na taj način ćete se uspješno izboriti sa stresom i pretjeranim razmišljanjem te misli usmjeriti na ono što vam je trenutno bitno.

SAVJET PLUS – Ako želite svakodnevno biti produktivni i fokusirani, izbjegavajte nezdravu hranu i proizvode sa velikim udjelom šećera. Također, pokušajte odspavati onaj minimum od 7 sati svaku večer kako biste bili odmorni i svježi za rad. Ova dva koraka preduvjet su za odmoran, motiviran i produktivan radni dan.

POSLOVNI SAVJETI , 12.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno