4 navike koje će dodatno osnažiti vašu vezu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 navike koje će dodatno osnažiti vašu vezu

Tekst:

Bonjour.ba

LJUBAV & BRAK
3.1.2020.

S dolaskom nove kalendarske godine, mnogi od nas su u svoje planere upisali odluke koje se tiču stilskih, beauty, interijer, ali  poslovnih navika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u procesu jačanja odnosa sa samim sobom, ali i ljudima koji nas okružuju, ne smijemo zaboraviti iz mjeseca u mjesec ulagati u vezu koju imamo s našim dečkom ili mužom. Niti ju uzimati zdravo za gotovo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme koje darujemo našem partneru, strast kojoj pristupamo našim druženjima i komunikacija pripomoći će vam kako ne biste zapali u rutinu i izgubili onu posebnu iskru koja je vaš odnos od početka činio tako važnim.

NAPRAVITE DETOKSIKACIJU OD DRUŠTVENIH MREŽA I PAR SATI PROVEDITE SOLO 
Koliko ste uistinu prisutni kada vrijeme provodite s vama dragom osobom? Isključite društvene mreže, utišajte notifikacije i potpunu pozornost darujte vama dragoj osobi. 

ISPLANIRAJTE NOVE HOBIJE
Zajedničke, ali i pojedinačno. Važno je da raste kao par, ali i da ulažete u sebe kao osobu. Da ne postajete preovisni jedni o drugima, kao i da istovremeno razvijajte vještine uz koje ćete se vi osjećate kreativnije i motiviranije za sve što vas čeka. 

POHVALITE PARTNERA ZA SVE MALE I VELIKE USPJEHE
Tako razvijate pozitivne osjećaje, zdrav odnos i dijelite sve male i velike (ne)uspjehe. To će vam pomoći i da se osjećate voljeno, cijenjeno, ali i da ojačate vaš odnos. Čak i najsitnije pobjede poput uspješno pripremljenih lazanja, odličnog spusta niz planinu ili popravljenog uređaja zaslužuju high five.

RAZGOVARAJTE O BUDUĆNOSTI
Itekako je važno da i vi i vaš partner razmišljate u istom smjeru i da želite iste ciljeve, stvari. Upravo zbog toga je ključni element uspjeha svake veze da oboje bude slobodni i opušteni razgovarati o onome što želite, što su vaši ciljevi, ali i da kreirate osjećaj sigurnosti uz osobu koju volite. 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno