4 koraka uz koje ćete podići samopouzdanje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 koraka uz koje ćete podići samopouzdanje

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
18.5.2020.

Jedna od najvećih kvaliteta i osobina koju se trudimo razvijati još od malenih noga sigurno je samopuzdanje koje nam kasnije donosi toliko poslovnih i privatnih prednosti u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nam se čini kako brojni ljudi oko nas pršte od samopuzdanja, istina je takva da je uistinu potrebna ogromna svakodnevna disciplina i vjera u sebe kako biste izgradili ovu vrlinu, ali je i zadržali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje početi sa izgradnjom samopouzdanja i kako sačuvati optimizam, motivaciju i inspiraciju iz dana u dan, otkrijte kroz savjete koje izdvajamo u nastavku.

VAŽNO JE JAKO DOBRO POZNAVATI SEBE

Najveći izvor samopouzdanja dobiti ćete ukoliko nastojite slušati svoje instinkte i želje. Kada se vodite onime što vi smatrate najboljim za sebe, uz podršku vaših najdražih, biti ćete u većoj mogućnosti donijeti odluke koje će kreirati život koji želite živjeti. Svaki put kada samostalno nešto odlučite i to rezultira nečim pozitivnim, malenim uspjehom ili jednostavno probudi neku dobru emociju u vama, to će biti takva hrana za vaše samopouzdanje. Bit ćete ponosni na sebe i hrabriji iz dana u dan.

Foto: unsplash.com

NAUČITE PRAVILNO REAGIRATI NA EMOCIJE

Vaše samopouzdanje biti će vidljivo i u načinu na koji doživljavate stvari oko sebe.
Naučite da tuđe riječi i akcije ne moraju nužno utjecati na vas, nego samo ako im vi to dopustite. Kriticizam saslušajte i nemojte na njega burno reagirati, nemojte da vas stres i neizvjesnost pokolebaju u ostvarenju vaših snova.
I najvažnije, kada želite nešto ostvariti i vjerujete u sebe, ne dopustite da vas mišljenja okoline zaustave. Ovakvu emocionalnu snagu najbolje ćete dobiti dodavanjem inspirativnih hobija u svoju svakodnevicu kroz koje ćete bolje upoznati sebe.
Za ideju koji inspirativni hobi možete uključiti u svoj dnevni raspored, klik ovdje.

Foto: unsplash.com

POTRAŽITE STVARI KOJE (BAŠ) VAS MOTIVIRAJU

Neke od nas će motivirati najnoviji New York Times bestseller, druge će inspirirati govor sa neke od Ted konferencija, dok će na treće najbolje djelovati trening i odlazak u teretanu.
Tijekom radnog tjedna i vikenda važno je da pronađete svoje izvore inspiracije i motivacije koji će vam pomoći održati produktivnost i optimizam.
Što se više trudimo u svoj život unijeti stvari i aktivnosti koje nas čine sretnijima, tako ćemo biti produktivniji i marljiviji na poslu, dobiti izvrsne rezultate i ponovo kroz jednu odličnu životnu svakodnevicu graditi svoje samopouzdanje iz dana u dan.

Foto: unsplash.com

PAZITE KAKO RAZGOVARATE SA SOBOM

Nekada je jedina barijera između sadašnje verzije nas i verzije koja želimo biti, slika koju imamo o sebi.
Svakome se od nas u tjednu i mjesecu dogode maleni neuspjesi, dani kada naprosto ne možemo probuditi produktivnost i dani kada se ne držimo zdrave prehrane koju smo htjeli prakticirati.
No, umjesto da budete oštri prema sebi radi tih propusta, radije pokušajte vježbati disciplinu i način na koji razgovarate sami sa sobom.
Na svako iskustvo gledajte kao na lekciju, tražite svoje načine kako se boriti protiv neuspjeha i budite sebi najbolji prijatelj i podrška. Tako ne samo da ćete izgraditi svoje samopouzdanje, nego ćete biti jaka osoba na koju se mnogi drugi mogu osloniti, a to je zapravo odlično, zar ne?

Foto: unsplash.com

 ***
Naslovna fotografija: Justin Bishop via vanityfair.com
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno