4 koraka u njezi kože koja ne preskačemo ljeti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 koraka u njezi kože koja ne preskačemo ljeti

Tekst:

Marija Perić

BEAUTY SAVJETI
7.7.2021.

Dolazak ljetnih mjeseci, visokih temperatura i čestog boravka na suncu znači i promjenu naše beauty rutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve veću posvećenost usmjeravamo na pravilno njegovanje kože lica i tijela, dodatnu zaštitu od sunca, kao i brigu o noktima, stopalima i kosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se pripremiti za ljetne mjesece i koji bi se rituali trebali naći u vašoj beauty rutini otkrijte u nastavku.

TRETMAN PILINGOM

Jedan od najboljih i najprirodnijih načina kako kožu pripremiti za sunčanje i učiniti ju podatnom je piling.
Bilo da je riječ o licu ili cijelom vašem tijelu, lagani tretman pilingom pomoći će vam odstraniti mrtve stanice kože, otvoriti pore i pustiti kožu da diše. Za prirodni tretman, piling možete napraviti i u udobnosti doma miješajući maslinovo ulje sa smeđim šećerom ili limun sa morskom soli.
Nakon tretmana pilingom, obavezno nahranite tijelo i lice hiratantnom kremom, a već kroz par sati ćete moći zamijetiti kako je vaša koža mekana na dodir. Svakako, imajte na umu da nakon tretmana pilingom odstranjujete gornji sloj kože i zato je jako važno da ne odlazite par dana na direktno sunce, obzirom da će vaša koža biti osjetljiva i izloženija štetnim UV zrakama.

Foto: helloglow.co

ČESTO NANOŠENJE KREME ZA SUNČANJE

Već smo ranije spominjali kako je korištenje kreme za sunčanje svaki dan preporučljivo tijekom cijele godine, a važnost SPF faktora u vašoj beauty rutini posebno raste tijekom ljetnih mjeseci. Osim što biste trebali imati na umu kupnju kreme za sunčanje sa SPF faktorom 30 – 50, uvijek se možete dodatno zaštititi noseći sunčane naočale i šešir, koji opet mogu biti izvrsni modni dodaci za vaša ljetna izdanja.

Foto: byrdie.com

BRIGA O STOPALIMA

Obzirom da ljetna sezona službeno označava početak nošenja omiljenih otvorenih cipela, tijekom ljeta posebnu pozornost posvećujemo njegovanju stopala i pedikuri. Za savjete o tome kako pedikuru doma učiniti još jednostavnijom klik ovdje, a ako se pitate kako učiniti da vaša stopala budu nježna i mekana, sjajni trikovi su prirodni scrub za noge, kao i korištenje strugalice za odstranjivanje tvrde kože. Dodatna hidratacija, kao i udobna obuća također su najbolji prijatelji vaših stopala tijekom ljetnih mjeseci.

Foto: unsplash.com

DODATNA HIDRATACIJA

Radi velike izloženosti suncu i visokih temperatura, vaša koža ljeti postaje suha i potrebna joj je hidratacija, jednako kao i vašem tijelu, zato je jako važno da svakodnevno hranite kožu hidratantnom kremom i maskama.
Uključivanjem ovakvih rituala u vašu beauty rutinu vaša koža će biti njegovana, meka i nahranjena, a ovdje možete pronaći odlične recepte za prirodne maske koje će hidratizirati i nahraniti vašu kožu tijekom ljetnih mjeseci.

Foto: freepik.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno