3 odlična dokumentarca o ženama koje su mijenjale povijest

BONJOUR.CLUB
9.4.2020.

Ako ste u potrazi za motivirajućim i inspirativnim sadržajima koji će vam dati emotivni boost, ali i dodatnu snagu, vaše poslijepodne trebate rezervirati za jedan od ovih odlično snimljenih dokumentaraca o ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što ćete otkriti njihove nevjerojatne životne priče, upoznati ćete se sa njihovom originalnosti, kreativnosti, talentom, humorom i nezamislivom snagom koja će i vas natjerati na razmišljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored toga, ove dame bile su živuće legende koje su ostavile neizbrisiv trag u svom polju rada i kreirale utisak na brojne ljude oko sebe.
Zašto trebate pogledati dokumentarce o Nini Simone, Mayi Angelou i Agnes Varda otkrijte kroz kratke opise i trailere koje izdvajamo u nastavku.

“What Happened, Miss Simone?”

Ovaj dokumentarac donosi priču o soul jazz pjevačici Nini Simone i uključuje mnoštvo prethodno neobjavljenih arhivskih snimaka te niz intervjua sa njenom kćeri i prijateljima.
Film prati Simoneine rane godine stvaranja kada je postala takozvana High Priestess of Soul (eng. visoka svećenica soula), ali se u filmu također dotiču i i trenutaka kada je počela aktivno sudjelovati u pokretu za građanska prava 1960-ih, iako je to moglo značajno utjecati na njezin osobni i poslovni život. 

“Maya Angelou: And Still I Rise”

Film o Mayi Angelou nastoji obuhvatiti čitav nevjerojatan život ove književnice i aktivistice. Upotpunjen je intervjuima sa Oprah Winfrey, Hillary Clinton i Billom Clintonom i drugim poznatim ličnostima, ali i mnoštvom arhivskih snimaka kojima je cilj uskladiti iskru i originalnost žene kojoj je film posvećen. Upravo će vas gledanje ovog filma i promatranje njene stalne borbe za to da pronađe svoj glas nadahnuti da naučite što više o njoj, ali i o sebi.

“The Beaches of Agnes”

Agnes Varda je redateljica, umjetnica i fotografkinja kojoj je doprinos kinematografiji i feminizmu bio središnji fokus tijekom cijele njene karijere.
Osvojila je Oscara za životno djelo i njezin je rad bio iznimno važan za razvoj utjecajnog francuskog filmskog Novog Vala 1950-ih i 1960-ih.
Upravo ovaj film u kojem se Agnes vraća onim mjestima i onim ljudima koji su oblikovali njezin život, donosi djelić njene kreativnosti i šaljivog pogleda na život koji postaje posebna uspomena na ovu damu koja nas je nažalost napustila prije godinu dana.

BONJOUR.CLUB , 9.4.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno