2 kućice na drvetu u BiH u kojima želimo provesti vikend - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

2 kućice na drvetu u BiH u kojima želimo provesti vikend

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
1.5.2020.

Koliko puta ste samo tijekom djetinjstva, ali i u odraslijoj dobi maštali da imate kućicu na drvetu u kojoj ćete provoditi svoje dane čitajući omiljenu knjigu, brojeći zvijezde na noćnom nebu ili jednostavno pobjeći u mir i tišinu od gradske buke i gužve?  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto ušuškano između grana, skrovište iz kojeg možete da promatrate svijet iz druge perspektive. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na vašu dob, boravak u kućici na drvetu će vam zasigurno probuditi poseban osjećaj. Upravo zbog toga u nastavku izdvajamo dvije kućice na drvetu u BiH koje možete iznajmiti i provesti nezaboravan (pro)ljetni vikend. 

KUĆICA NA DRVETU, JAPODSKI OTOCI 

Na rijeci Uni u Bihaću nalazi se 5 otočića koji su pravi dragulj za odmor. Uz sve ljepote i aktivnosti koje nudi ova turistička atrakcija, smjestila se i mala kućica na drvetu. Idealna je opcija za porodični odmor ili za parove koji žele boravak u prirodi. 
Dugi drveni mostić će vas odvesti do kućice, a na cozy terasi s koje se pruža prelijepi pogled na rijeku, moći ćete uživati u toploj šoljici kafe ili čaja te magičnom zalasku sunca.
Ponesite i omiljenu knjigu za koju možda još niste pronašli dovoljno vremena, jer se unutar kućice nalazi i mrežasta ležaljka koja će biti idealna za čitanje. 
Više detalja saznajte klikom OVDJE.

Foto: una-aqua.com

KUĆICA NA DRVETU, TRESKAVICA, SARAJEVO

Na planini Treskavici, nadomak Sarajeva u planinski zagrljaj ušuškala se još jedna kućica na drvetu. Savršeno mjesto za odmor u bilo koje godišnje doba. S drvene terase pruža se pogled na planinski pejzaž u prekrasnim bojama. Interijer je kombinacija vintage, shabby chic i tradicionalnog bosanskog stila. Portali su od stakla, tako da ćete se u potpunosti osjetiti kao dio prirode. Dovoljan je jedan pogled na fotografije objavljene na njihovom Instagram profilu da se uvjerite u njenu posebnost, kao i ljepotu koja ju okružuje. Više detalja saznajte klikom OVDJE.

Foto: booking.com

***
Za BONJOUR.ba piše: Ajla Šabotić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno