Sarajevo Film Festival: Od ove godine festivalske će se projekcije održavati i u Tuzli - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Sarajevo Film Festival: Od ove godine festivalske će se projekcije održavati i u Tuzli

Tekst:

Bonjour.ba/PR

BONJOUR.CLUB
16.6.2023.

Sarajevo Film Festival će od 11. do 18. augusta i ove godine prikazati brojne filmove te okupiti filmske profesionalce i goste iz cijelog svijeta u Bosni i Hercegovini. Od ove godine s filmskim projekcijama i festivalskom atmosferom, Sarajevo Film Festival dolazi u još jedan grad u Bosni i Hercegovini: Tuzlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovo će biti četvrta godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju u Mostaru, a zahvaljujući partnerstvu s novim ekskluzivnim sponzorom, kompanijom Bingo Group, od ove godine festivalske će se projekcije održavati i u Tuzli.

Publika u Tuzli će na Trgu Slobode, u ljetnom kinu na otvorenom, moći uživati u filmovima iz festivalskog programa Open Air.


 Sarajevo Film Festival u Kanton Sarajevo privuče desetine hiljada turista, što omogućuje priliv od 51,6 miliona KM i zaposlenje 1.385 radnika. Otkako je 2019. godine Sarajevu dodijeljena titula kreativnog grada filma UNESCO-a, produkcija u Kantonu Sarajevo se povećala za 400 posto, a broj posjetitelja u kinima za više od 100 posto.

U znak prepoznavanja visokih standarda u organizaciji u filmskoj i TV industriji te kao atraktivnoj filmskoj destinaciji, Gradu Sarajevu je u Cannesu dodijeljena nagrada Global Production u kategoriji „Grad filma“. Svojom misijom Bingo Group je također opredijeljen razvoju domaće privrede i domaćih kompanija.

 Sigurni smo da će ova saradnja biti početak dugog partnerstva. S kompanijom Bingo Group Sarajevo Film Festival ima puno toga zajedničkog: to je domaća firma s najvećim rastom i prometom koji ponovno reinvestira u svoju zemlju. Bingo Group i Sarajevo Film Festival su bh. brendovi koji dijele zajedničke interese i vrijednosti. Sarajevo Film Festival godinama ide ususret svojoj publici, omogućujući festivalsku atmosferu i iskustvo zajedničkog gledanja filma u uvjetima vrhunske produkcije.

Radujemo se da dolazimo i u Tuzlu – zajedno s našim partnerom organizujemo program izuzetno značajan za imidž grada, za turizam, za stvaranje osjećaja zajedništva i pripadanja lokalnoj zajednici. Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici grada Tuzla na podršci u realizaciji ovog projekta. Tuzla je primjer kako možemo zajedno napraviti puno za domaću publiku i domaću industriju
”, izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

 

Jovan MarjanovićPonosni smo što je Bingo Group ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala i ovo je samo početak naše saradnje. Posebno nam je drago što će se zahvaljujući našem partnerstvu festivalska atmosfera ove godine osjetiti i u Tuzli, kroz ljetno kino s oko 400 mjesta.

U ovom kinu će se prikazivati filmovi kao i u Open Air kinu u Sarajevu. Naše zajedničko djelovanje primjer je međusobne podrške domaćih brendova, na zadovoljstvo svih ljubitelja filmske umjetnosti
“, izjavio je Edin Ibrahimović, direktor za biznis operacije kompanije Bingo.

 

Edin Ibrahimović29. Sarajevo Film Festival bit će održan od 11. do 18. augusta 2023.

Projekcije filmova u Tuzli će se održavati u BINGO Ljetnom kinu Tuzla, a u Mostaru u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, od 11. do 18. augusta 2023., s izborom bh. filmova i filmova iz Open Air programa Sarajevo Film Festivala.

* * * 
Fotografije: Sarajevo Film Festival PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno