16 filmova uz koje ćete imati osjećaj kao da ste upravo otputovali u Italiju, Francusku, Afriku ili Japan

PUTOVANJA
22.4.2020.

Cijela #OstaniKući situacija možda znači da neko vrijeme nećemo moći koristiti naše putovnice i spremati kofere, no ovi filmovi će vam dati istinski osjećaj da ste otputovali u Pariz, Tokio, Italiju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz malene ekrane ćete zajedno s glumcima posjetiti brojne destinacije s vaše #Bucket liste i upoznati one države koji će se tek na toj listi naći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored prekrasnih pejazaža i zanimljive radnje, u ovim filmovima gledati ćete i poznata glumačka imena, koja cijelu priču čine još zanimljivijom.
Zato, pripremite kokice, prelistajte dalje i otkrijte u koje gradove virtualno putujete ovog tjedna.  

Into the Wild (U divljini) (2007.)

Nakon što je diplomirao na Sveučilištu Emory, vrhunski student i sportaš Christopher McCandless daje čitavu ušteđevinu od 24.000 dolara u dobrotvorne svrhe i krene autostopom na Aljasku kako bi živio u pustinji. Na putu, Christopher nailazi na niz likova koji oblikuju njegov život.

Under The Tuscan Sun (Pod suncem Toskane) (2003.)

Priča o spisateljici koja impulzivno kupuje vilu u Toskani kako bi promijenila svoj život.

The Secret Life of Walter Mitty (Tajni život Waltera Mittyja) (2013.)

Kad on i kolega shvate da će uskoro izgubiti posao, Walter se upušta u avanturu neobičniju od svega što je ikada mogao zamisliti.

Out of Africa (Moja Afrika) (1985.)

Romantični film smješten u kolonijalnoj Keniji u 20. stoljeću donosi priču o ljubavi između vlasnice plantaže i lovca na divljač.

The Motorcycle Diaries (Dnevnik s motocikla)

Ovaj film prati putovanje Che Guevare na koje se odvažio ići motociklom tijekom svoje mladosti. Avanture i događaje koje je proživio na ovom putu pomogli su mu otkriti što će biti njegov životni cilj.

Before Sunrise (Prije svitanja) (1995.)

Mladić i dama upoznaju se u vlaku u Europi, a jednu večer provode zajedno u Beču. Nažalost, oboje znaju da će im ovo možda biti jedina noć zajedno.

Before Sunset (Prije sumraka) (2004.)

Drugi nastavak filma 'Before Sunrise' donosi priču koja se odvija devet godina nakon što su se Jesse i Celine prvi put upoznali. Ponovno se susreću u Francuskoj na promociji knjige koju je napisao Jesse.

Before Midnight (Prije ponoći) (2013.)

Treći nastavak filma 'Before Sunrise' otkriva kako Jesse i Celine žive nakon 7 godina, ovaj put sa radnjom smještenom u Grčkoj.

Amélie (2001.)

Amélie je optimistična djevojka s vlastitim osjećajem za pravdu koja živi u Parizu  U ovom filmu ona odlučuje pomoći onima oko sebe i usput otkrije ljubav.

Lost in Translation (Izgubljeni u prijevodu) (2003.)

Ne baš tako poznata filmska zvijezda i zanemarena mlada žena formiraju nevjerojatnu vezu nakon što se susretnu u Tokiju.

Midnight in Paris (Ponoć u Parizu) (2011.)

Dok je s obitelji svoje zaručnice na putovanju u Parizu, nostalgični scenarist otkriva da se misteriozno vraća u dvadesete godine svakog dana u ponoć.

A Good Year (Dobra godina) (2006.)

Britanski investicijski posrednik nasljeđuje zamak i vinograd svog ujaka u Provansi, gdje je i sam proveo velik dio svog djetinjstva. Otkriva novi životni stil dok pokušava obnoviti imanje koje namjerava prodati.

The Bucket List (Imaš petlju?) (2007.)

Dva smrtno bolesna muškarca pobjegnu s bolničkog odjela i kreću na put s popisom želja koje žele ostvariti prije nego što umru.

Seven Years in Tibet (Sedam godina u Tibetu) (1997.)

Istinita priča o Heinrichu Harreru, austrijskom alpinistu koji se u vrijeme kineskog preuzimanja Tibeta sprijateljio s Dalaj Lamom.

Memoirs of a Geisha (Sjećanja jedne gejše) (2005.)

Nitta Sayuri otkriva kako se njezin život transformirao od rođenja i odrastanja u ribarskom mjestu do izrastanja u jednu od najpoznatijih japanskih gejša.

Eat Pray Love (Jedi moli voli) (2010.)

Udana žena shvaća koliko je zapravo njen brak nesretan i da joj život treba ići u drugom smjeru. Nakon bolnog razvoda, kreće na putovanje oko svijeta kako bi ponovo „pronašla sebe“.

PUTOVANJA , 22.4.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

whatshotblog.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno