10 zabavnih aktivnosti koje biramo tijekom višesatnih vožnji busom, autom, vlakom ili avionom - BONJOUR.ba - bh.lifestyl...

10 zabavnih aktivnosti koje biramo tijekom višesatnih vožnji busom, autom, vlakom ili avionom

PUTOVANJA
6.12.2019.

Tramvaj, autobus, vlak ili avion, koje god da prijevozno sredstvo koristili, pomalo je dosadno samo sjediti na jednom mjestu kroz duži period putovanja bez bilo kakve zanimacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija postaje još teža ukoliko naprimjer ne možete čitati za vrijeme vožnje ili ukoliko ne možete zaspati u prijevozu koji birate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dijete u nama je uspjelo naći kompromis za sve situacije kada vam je dosadno na putovanju ili jednostavno ne želite gubiti svoje vrijeme. Od aktivnosti koje će voljeti svi ljubitelji igara preko zaljubljenika u glazbu do radoholičara koji teško dopuštaju da njihovo vrijeme bude potrošeno uzalud, donosimo zabavne i produktivne aktivnosti za duge vožnje koje ćete htjeti iskoristiti već za vaše sljedeće putovanje.

AUTO

Započnite igru

Igre poput gluhih telefona, pogađanje pjesme, kaladont ili pak neke zanimljive pitalice brzo će učiniti da vaše vrijeme prođe. Pogotovo ako vaš auto čine i djeca ili tinejdžeri koji će uživati u ovakvim igrama i smanjiti broj upita:'Jesmo li blizu?' ili 'Koliko još?'.

Karaoke u autu

Uz glazbu je sve lakše (kažemo mi dok ovo tipkamo uz glazbu u pozadini). Na putovanje ponesite neke od svojih omiljenih playlisti ili CD-ova i započnite pravu malu carpool karaoke avanturu. Pjevanje će vas sve zabaviti na neko vrijeme i učiniti vožnju naizgled mnogo kraćom.

Grickalice

Ovaj trik se zapravo može primijeniti na sva prijevozna sredstva koliko i na vožnju autom. Ukoliko na dugo putovanje ponesete neke od omiljenih zdravih grickalica, sendviča i sl. vaše vrijeme provedeno u vožnji će se također činiti mnogo kraćim, a i sjajan je trik kako na neko vrijeme zabaviti vašu djecu kada vožnja postane iscrpljujuće duga.

AVION

Čitajte

Vaša omiljena knjiga, pogled na nebo i oblake – definitivno neodoljiv scenarij. A ukoliko ne možete čitati u vožnji, sjajna alternativa su audio knjige.

Uhvatite se u koštac sa zaostacima

Dugi let vam može biti i idealna prilika da se uhvatite u koštac sa poslom kojim se niste stigli baviti ostatkom tjedna. Čak i ako vam je neugodno raditi sa laptopom na malim sjedalima, puno toga možete unaprijed pripremiti na aplikacijama na mobitelu kao što su Google Keep (aplikacija za bilješke) ili WPS Office (unutar kojeg možete pripremiti Excell tablice, Word dokumente...).

Pišite

Dnevnik, memoare, članke, vlastite snove. Izvadite bilježnicu i vrijeme ispunite zapisivanjem nekih od svojih događaja ili zamisli. I tko zna, možda vas baš to odvede do nekih novih otkrića o sebi ili ideja koje vam mogu pomoći u poslu. 

VLAK/AUTOBUS/TRAMVAJ

Uživajte u pogledu

Putovanja u vlaku ili autobusu su jedinstvena upravo zato što najčešće (pogotovo vlak) prolaze okolnim cestama/prugama koje će vam priuštiti neke od najdivnijih prizora koje ćete doživjeti. Sjajan trik za sve osobe koje su zaljubljene u prirodu.

Spavajte

Ukoliko ne možete uživati u prizoru kroz prozor navečer pokušajte zaspati u najudobnijem položaju koji možete postići. Pomoći će vam ako imate neku potporu za vrat, pa ukoliko nemate jastuk, savijena jakna ili džemper mogu poslužiti. A ako spadate u onu skupinu ljudi koja ne može baš tako lako zaspati, slušanje glazbe i držanje očiju zatvorenima vam može pomoći.

Slušajte glazbu

Ako se krajolik vani zamijeni sa dugim isprekidanim crtama autoceste i nemate više što zanimljivo gledati kroz prozor ili ako ste već pročitali knjigu i pojeli grickalice, slušanje glazbe može biti vaš odabir. Upalite svoje omiljene pjesme i neka one učine da se osjećate kao da ste glavni lik u spotu.

PUTOVANJA , 6.12.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno