10 razloga zašto biste trebali posjetiti Island - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

10 razloga zašto biste trebali posjetiti Island

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
16.8.2017.

S površinom od svega 103 000 km2 ova otočna država između Grenlanda, Norveške i Britanskih otoka meta je brojnih turista. Zemlja je to slapova, kako onih skrivenih među stijenama tako i onih koji se granaju i padaju na toliko veličanstven način da se upitate imate li hrabrosti to fotografirati. Također, zelenilo ćete vidjeti dokle god vam pogled seže, čak i ispod snijega u hladnim mjesecima, a boje koje prevladavaju u ovoj zemlji, od najsvijetlije plavozelene do one najtamnije, stvoriti će sklad, mir i meditativno raspoloženje zbog kojeg biste zaboravili na sve što vas čeka doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro netaknuta priroda oduševiti će vas posebnošću u vegetacijskom svijetu, kao i onom životinjskom jer ovdje imate priliku gledati morske papagaje koji su samo tijekom gniježdenja na kopnu. Mnogi turisti su posjetili ovu zemlju starih norveških i keltskih imigranata među čijim se putovima i dalje nalazi ostavština u obliku starih kuća i stijena koje su kroz godine formirale likove, kao što je poznata stijena u obliku slona. Njihove fotografije koje smo posudili sa Instagrama pogledajte u nastavku.

PreviousNext

Ako planirate posjetiti Island, vrijedi znati nekoliko savjeta kao i razloga zašto je to odlična ideja. Za početak, ukoliko želite promatrati polarnu svjetlost (sjaj na noćnom nebu, vidljiv na visokim zemljopisnim širinama) to možete od devetog do prvog mjeseca, a ukoliko vas više zanima ponoćno sunce (pojava da vidite sunce kada je prema lokalnom vremenu ponoć) možete ga gledati kroz šesti mjesec, dok je najtoplije Island posjetiti od šestog do osmog mjeseca. Ako želite osjetiti ultimativno putovanje kroz ovu zemlju, to ćete najbolje učiniti ako unajmite auto, a kako se ponašati i poštovati njihov način života pogledajte ovdje.

Sada donosimo 10 razloga zbog kojih biste Island sigurno trebali staviti na TO VISIT listu.

#1 Neobičan osjećaj već pri izlasku iz aerodroma

Geografija ove zemlje pružiti će vam pogled na ravnice kojima je nekada tekla lava, brežuljke, gejzire, vulkane i neuobičajeni crni pijesak na plažama. Sve to izgledati će veoma neobično, drugačije i vi ćete to obožavati.

#2 Putovanje autom, biciklom i na konjima

Nigdje ne možete bolje iskusiti putovanje po cesti kao kroz ovu zemlju. Pejzaž će vas ostaviti bez riječi, netaknut i uvijek bez gužve, skoro ste sami, u opuštajućem ste ambijentu, bili na biciklu ili čak na konju (što je po riječima mnogih najljepši prijevoz) osjetiti ćete povezanost sa ovim krajem. I opet, uživati.

island modamo27

#3 Plava laguna (bazeni)

Mjesto koje će vas na 101 način vratiti u život. Okruženi ste predivnom prirodom (najbolje posjetiti u proljeće), a ukoliko želite izbjeći gužvu razgovarajte sa lokalcima i pitajte ih za skrivena mjesta o kojima će vam sigurno znati reći nešto više.

 #4 Kampiranje

Ovdje je to doživljaj koji nijedan video ili fotografija nikada neće moći prenijeti. Jednostavno to trebate vidjeti. Zamislite brežuljak odjeven u zelenilo ili jezero na kojem plutaju komadi leda iza kojih vire zrake sunca ujutro, a vi ste u svom šatoru, u najudobnijem džemperu, držite kavu/čaj i upijate to. Nemoguće odlično. I da, ne zaboravite da ne smijete uznemiriti vilenjake i šumske vile dok ste tamo.

#5 Glazba se cijeni

Ukoliko ne možete zamisliti dan u kojem barem pola sata ne provedete slušajući glazbu, onda su festivali Dark Music Days (1.mjesec), Sonar Reykjavik (2.mjesec), Secret Solstice (6.mjesec), Iceland Airwaves (11.mjesec) i ovi mjeseci idealno vrijeme u kojem biste trebali uživati na Islandu.

#6 Ledene špilje

Ako vas dosada nisu prošli trnci, sada će zasigurno. Nevjerojatan doživljaj putovanja sa velikim rizikom kroz ledenjak je adrenalinski test za sve vas pustolove. I izazov za sve one koji to obično nisu.

#7 Društvo ledenjaka

Nestvarno lijepo iskustvo.

#8 Istražite Istočni Island bez gužve

Tek odnedavno postoje letovi koji iz Londona vode u ovaj dio Islanda i upravo to je odlična vijest za vas jer skoro bez apsolutno ikakvog društva možete istražiti vulkane sa snježnim pokrovom, vruća proljeća, vjetrovita sela u ravnicama i vodopade u istočnom dijelu.

#9 Dobro ste povezani posvuda

4G mreža je uz vas cijelo vrijeme tako da ne morate dugo čekati dok na vašem Instagramu osvanu najzelenije i najzanimljivije fotografije Islanda.

#10 Polarna svjetlost i ponoćno sunce

Dvije pojave, jednako savršene, nevjerojatne, zadivljujuće i fotogenične.

Island je magično mjesto. Nadamo se da smo vas kroz ovih 10 razloga u to uvjerili, a ako nismo, onda je red da to sljedeće fotografije sa Pinteresta urade. Uživajte.

PreviousNext


Za MODAMO.info piše: Marija Perić
Foto: instagram.com, pinterest.com 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno