TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 7.12.2011.

Hoteli čije je ime pojam luksuza    Dizajneri su odavno svoje kreativne snage usmjerili van same industrije mode, pa su se njihova imena našla na mnogočemu. Od igle do - hotela - rekli bismo.Armani, Versace, Bulgari, Oscar de la Renta i, naravno, Karl Lagerfeld samo su neki od dizajnera čija su se imena našla među onima koji su ostavili svoj pečat u kreiranju izgleda hotela diljem svije

 

Giorgio Armani
Armanijev hotel u Dubaiju digao je veliku prašinu kada je otvorio svoja vrata prije godinu i pol. Dizajnerove visoke standarde u dizajnu nisu pokolebali ni problemi i izazovi na koje je nailazio kroz pet godina rada na tom projektu. Hotel, kao i njegove kreacije, odlikuje profinjenost, elegancija i čiste linije. Boja čokolade i siva dominiraju u hotelu smještenom u zgradi Burj Khalifa, najvišoj zgradi na svijetu. Noćenje u ovoj sobi platit ćete oko 400€.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_armani{/gallery}


Bulgari
Egzotično odmaralište na Baliju Bulgarijev je drugi hotel nakon onog u Milanu. Sama lokacija govori mnogo o tome o kakvom se hotelu ovdje radi. Želite li pobjeći od stvarnog svijeta, ostaviti sve iza sebe i uistinu se odmoriti, ovo je mjesto za vas. Osoblju odmarališta nije strana ni organizacija vjenčanja na vodi, posebne atrakcije zbog koje bi i vječni protivnici braka promijenili mišljenje. Prestat ćemo s pričom i pustiti da fotografije govore za sebe. Ah da, cijena - oko 750€.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_bulgari{/gallery}


Salvatore Ferragamo
Obitelj Ferragamo, ne samo što diktira modne trendove, nego i ulaže u razvoj cijele hotelske mreže. Samo u Firenzi obitelj posjeduje šest hotela od kojih se posebno ističe prvi toskanski boutique hotel Gallery Hotel Art. Terasa s pogledom na firentinsku katedralu kao stvorena je za romantična druženja udvoje, a sam hotel zbog svoje veličine i pažnje koja je posvećena detaljima ostavlja dojam toplog i ugodnog mjesta. Cijena dvokrevetne sobe je oko 160€.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_ferragamo{/gallery}


Christian Lacroix
Dizajnerova neobuzdana razigrana mašta pretočena je u tri sjajna hotela od kojih posebno izdvajamo njegov prvijenac Hotel du Petit Moulin koji se nalazi u samom srcu Pariza, u povijesnoj i posljednjih godina trendovskoj četvrti Marais. Zgradu iz sedamnaestog stoljeća, u kojoj se nekoć nalazila pekarnica, dizajner je pretvorio u eklektičan spoj boja i uzoraka koji si nekim čudom savršeno pristaju. Svaka soba je jedinstvena i nastala pod utjecajem različitih izvora inspiracija, pa su neke klasične, neke odlikuju čiste linije i pozitivna zen energija, dok će vam kod drugih sudar upečatljivih uzoraka, crteža i jarkih boja prouzrokovati blage glavobolje ili barem poremećaje pozornosti. Cijena dvokrevetne sobe je oko 200€.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_lacroix{/gallery}


Karl Lagerfeld
Keiser Karl je za potrebe berlinskog Schlosshotela predstavio vlastite ideje grandioznog, a istovremeno prijatnog hotela po svačijem ukusu. Lagerfeldu su pri stvaranju njegovog hotelskog potpisa pomogli raskošni kristalni lusteri, antikni namještaj i visoki svijećnjaci. Primjetan je i utjecaj salona koje je uređivala Coco Chanel, okružja u kojem se dizajner nalazi već gotovo trideset godina. Cijene noćenja kreću se od 280€ naviše.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_lagerfeld{/gallery}


Missoni
Kada pomislite na Škotsku misli nam po automatizmu lete na karirani uzorak i zelene proplanke. Tako je barem bilo dok nismo vidjeli hotel Missoni smješten u srcu Edinburgha. Svaka soba je svijet za sebe, stvarana s mnogo pažnje i ljubavi prema uzorcima i bojama po kojima je ova kuća prepoznatljiva. Cik-cak, točkice, prugice i kvadratići našli su se na svemu - od tapeta i pokućstva pa sve do posuđa. Cijene dvokrevetnih soba kreću se od 170€ naviše.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_missoni{/gallery}


Moschino
Bajkoviti milanski hotel Maison Moschino, stvoren od strane kreativnog tima ove modne kuće, učinit će da se osjećate kao Alisa u zemlji čudesa. Kreveti stilizirani kao balske haljine, stolići u obliku divovskih šalica za kavu, posteljina koja ostavlja dojam kao da je krevet posut laticama ruža, stolice odjevene u Moschino haljine samo su neke od ideja kojima su se poslužili talijanski modni znalci. Sve što napišemo neće ni približno dočarati izgled hotela, stoga vas prepuštamo uživanju u fotografijama. Spavati na balskoj haljini možete već od 270€.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_moschino{/gallery}


Oscar de la Renta
Njegovo ime pojam je istinskog glamura rezerviranog za dame iz visokog njujorškog društva, a resort kolekcije nastaju s ljetovalištem Tortuga Bay u dizajnerovim mislima. Smješten u Dominikanskoj Republici, na samoj plaži i u neposrednoj blizini igrališta za golf, ovaj hotel savršeno je mjesto za bijeg od naporne svakodnevice. Pogled na karipsko more odagnat će i najmanje tragove stresa, a činjenica da u susjedstvu možete sresti i samog dizajnera i Julia Iglesiasa, koji tu imaju vile, čini posjet odmaralištu Tortuga Bay još privlačnijim. Za svoj kutak s pet zvjezdica i pogledom na karipsko more morat ćete izdvojiti od 890€ za noć.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_odlr{/gallery}


Ralph Lauren
I Ralph Lauren je, poput de la Rente, višak kreativnosti odlučio usmjeriti na karipsko ljetovalište. Ono s njegovim potpisom smješteno je na Jamajci u luksuznom ljetovalištu, a nosi naziv Pineapple House. Prozračnost je ključna misao vodilja koja je dizajnera inspirirala na stvaranje soba u vilama smještenim tik uz bazene i kristalno more. Upravo zbog toga koristio je uglavnom bijelu boju, u koju je tu i tamo ubacio koji plavi detalj. Kreveti s baldahinom i ležaljke s mekanim jastucima pozivaju na cjelodnevno ljenčarenje uz dobru knjigu. Za tjedan dana u dvosobnoj vili za vrijeme sezone platit ćete oko 5000€.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_ralph_lauren{/gallery}


Versace
Donatella Versace svoj poduzetnički duh 2000. godine usmjerila na otvaranje luksuznog hotela Palazzo Versace na australijskoj Zlatnoj obali. Hotel vrvi prepoznatljivim obilježjima modne kuće koju je njen pokojni brat Gianni uvrstio u modnu enciklopediju. Raskošna zgrada nastala je pod utjecajem starorimskih građevina, a uključuje i rimsku kupelj, te privatne bazene i plažu. Sobe su uređene u prepoznatljivom talijanskom stilu s primjesama motiva karakterističnih za kuću Versace - glave Meduze i grčkog meandra. Cijena dvokrevetne sobe je oko 300€.
{gallery}/prosinac_jedanaest/h_versace{/gallery}





A.S.
Foto: bulgarihotels.com, paris-hotel-petitmoulin.com, palazzoversace.com, roundhill.com, puntacana.com, kiwicollection.com







FOTO: ime i prezime


Bonjour

5 radnih dana – 5 jelovnika: S ovim idejama nećete biti satima u kuhinji

TEKST: Arijana Bošnjak | FOTO: @paola_cossentino

5 radnih dana – 5 jelovnika: S ovim idejama nećete biti satima u kuhinji 5 radnih dana – 5 jelovnika: S ovim idejama nećete biti satima u kuhinji

U današnjem brzom tempu života, mnogi se suočavaju s izazovom kako se hraniti zdravo, a pritom ne trošiti previše vremena na kuhanje.


Iako se čini da zdravi obroci zahtijevaju puno pripreme, to nije nužno slučaj. Uz pravi pristup, možete pripremiti ukusne i hranjive obroke koji su gotovi u nekoliko minuta i koriste samo osnovne sastojke koje vjerojatno već imate doma.

 



Ovaj jelovnik za 5 radnih dana dizajniran je da bude jednostavan, brz i nutritivno uravnotežen. Svaki obrok temelji se na lako dostupnim namirnicama poput povrća, jaja, integralnih žitarica i zdravih masti. Uz minimalno vremena za pripremu, možete uživati u zdravim obrocima koji vas drže punima energije tijekom cijelog dana, bez stresa i kompliciranih recepata. S ovim jelovnikom, zdrava prehrana postaje jednostavna i praktična, čak i za najzaposlenije.


Ponedjeljak

Doručak - Zobena kaša s voćem i cimetom

Za brzi doručak, pomiješajte 3 žlice zobenih pahuljica s 200 ml mlijeka (ili biljnog mlijeka) i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Kada se zgusne, dodajte šalicu bobičastog voća (ili narezanu bananu), žlicu chia sjemenki i pospite cimetom. Po želji, dodajte malo meda ili javorovog sirupa za slatkoću.


Foto: @probiersmalvegan



Ručak – Stir - fry s piletinom, povrćem i maslacem od kikirikija

Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i prepržite 1 pileći file narezan na trakice. Dodajte 1 narezanu papriku, 1 malu tikvicu, pola glavice brokule i 1 mrkvu narezanu na tanke trakice. Pržite 5 - 7 minuta. Za umak pomiješajte 1 žlicu maslaca od kikirikija, 1 žlicu soja umaka, 1 žličicu meda i malo limunovog soka. Prelijte preko povrća i piletine i još malo pržite dok se sve ne poveže.


Večera - Salata s tunom i avokadom

U veliku zdjelu stavite 1 konzervu tune (u vlastitom soku), 1 avokado narezan na kockice, 1/2 crvenog luka, 1/2 krastavca, malo cherry rajčica i nekoliko žlica kuhane kvinoje. Za dresing, pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, sol i papar. Poslužite uz integralni tost.


Foto: @cleanfoodcrush



Utorak

Doručak - Zeleni smoothie s avokadom

U blender stavite 1/2 avokada, 1 bananu, šalicu špinata, 1/2 limuna, 200 ml bademovog mlijeka i nekoliko kockica leda. Blendajte dok ne dobijete glatku teksturu. Za dodatnu kremoznost, možete dodati žlicu grčkog jogurta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Wright (@thefirstmess)



Ručak - Omlet sa špinatom, feta sirom i orašastim plodovima

U tavi zagrijte malo maslinovog ulja, pa dodajte šalicu svježeg špinata. Pržite kratko, zatim prelijte s 2 umućena jaja i dodajte 30 g feta sira. Pržite dok omlet ne dobije željenu teksturu, a na kraju dodajte nekoliko nasjeckanih badema ili oraha za hrskavost.

 



Večera - Batat s gorgonzolom i crvenim lukom

Razrežite 1 batat na pola, izdubite sredinu i napunite maslinovim uljem, solju, paprom i začinima. Stavite u pećnicu na 180°C, 20 - 25 minuta. Za to vrijeme, na tavi popržite crveni luk dok ne omekša. Kada je batat pečen, napunite ga lukom i gorgonzolom, pa vratite u pećnicu još 5 minuta da se sir otopi.


Foto: @andreea_dutia



Srijeda

Doručak - Grčki jogurt s orašastim plodovima i medom

U zdjelu stavite 150 g grčkog jogurta, pospite s malo sjeckanih orašastih plodova (bademi, lješnjaci ili orasi) i prelijte s 1 - 2 žlice meda. Ovaj doručak je brz, kremast i bogat zdravim mastima. Za poseban touch možete dodati voće poput breskve.

 



Ručak - Brzi rižoto s gljivama i parmezanom

Na maslinovom ulju pržite 1/2 crvenog luka i 1 šalicu gljiva (šampinjoni ili lisičarke) dok ne omekšaju. Dodajte 1/2 šalice integralne riže i prelijte s 500 ml povrtnog temeljca. Kuhajte 15 minuta dok riža ne upije tekućinu. Na kraju, pospite s parmezanom i začinite sa soli i paprom.

 



Večera - Brza salata s pečenim povrćem

Ispecite povrće po izboru (paprika, tikvica, patlidžan) na 200°C s malo maslinovog ulja i začinima. Kad je povrće pečeno, pomiješajte ga s rukolom, feta sirom i sjemenkama bundeve. Prelijte s maslinovim uljem i octom.


Foto: @nourishedbytalia



Četvrtak

Doručak - Avokado tost i jaje sa začinskim sjemenkama

Na integralni tost stavite polovicu zgnječenog avokada, pospite ga sa soli, paprom i malo limunovog soka. U istoj tavi ispecite 1 jaje (po želji, s malo maslaca ili maslinovog ulja). Jaje stavite na tost, a sve pospite začinskim sjemenkama (chia, lan, sezam) i dodajte malo svježeg korijandera ili peršina. Ovaj obrok je pun zdravih masti i proteina, a vrlo brzo se priprema.


Foto: @kyliesbakes



Ručak - Pasta s povrćem i pestom

Skuhajte 100 g integralne tjestenine. U međuvremenu, na tavi pržite povrće po izboru (tikvica, paprika, špinat, brokula) i dodajte 1 - 2 žlice pesto umaka (ili napravite svoj od bosiljka, maslinovog ulja i češnjaka). Pomiješajte skuhanu tjesteninu s povrćem i pestom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaylie Grace (@purelykaylie)



Večera - Salata s pečenom piletinom i mango - avokado dresingom

Narežite pečenu piletinu na trakice i poslužite s miješanim zelenim povrćem, avokadom i nasjeckanim mango komadićima. Za dresing, pomiješajte 1 žlicu jogurta, malo limunovog soka, maslinovo ulje i začine po ukusu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saif Aldien (@death_zone313)



Petak

Doručak - Chia puding s jagodama

Pomiješajte 3 žlice chia sjemenki s 200 ml bademovog mlijeka i ostavite preko noći da postane čvrsta smjesa. Ujutro, dodajte svježe jagode, malo meda i prstohvat vanilije za dodatnu aromu.


Ručak - Brza sarmica u zdjeli

Na tavi pržite 1 nasjeckani crveni luk i 1 mrkvu. Dodajte 100 g mljevene piletine, 1 šalicu kuhane kvinoje i začine (soja umak, origano, paprika). Zamotajte smjesu u zelene listove kupusa i prelijte s malo paradajz sosa. Kuhajte 15 minuta.


Večera - Pikantna riba s kvinojom i pečenim povrćem

Za ovo jelo, marinirajte 2 fileta ribe (brancin, oslić) u malo maslinovog ulja, limunovog soka, soli, papra, čili pahuljica i origana. Stavite ribu u pećnicu na 200°C i pecite 15 minuta, dok ne postane mekana. U međuvremenu, skuhajte 1 šalicu kvinoje. Za pečeno povrće, narežite krumpir, tikvicu, papriku i crveni luk, pospite maslinovim uljem, solju i paprom pa stavite u pećnicu na 180°C, 25 minuta. Poslužite pečenu ribu s kvinojom i povrćem te po želji, pospite s malo svježeg peršina ili limunove kore.

 

* * *
Naslovna fotografija: @paola_cossentino

FOTO: @paola_cossentino


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!