Uz ovaj 1 element možete vizualno povećati prostor i kreirati stylish interijer - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uz ovaj 1 element možete vizualno povećati prostor i kreirati stylish interijer

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
15.6.2024.

Zrcala su magični dodatak svakom interijeru koji će transformirati prostor u trenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Osim što reflektiraju svjetlost i stvaraju osjećaj prostranosti, zrcala mogu biti tajna formula za transformaciju malog prostora u prozračan i prostran dom. Vizualno povećavanje interijera uz pomoć zrcala je jednostavno i dostupno svakome tko želi dodati osjećaj otvorenosti i svjetline u svoje okruženje.

 Prvo što zrcala čine je stvaranje iluzije dubine. Postavljanjem zrcala na strateška mjesta, poput suprotnih zidova ili vrata, stvara se dojam beskonačnosti prostora. Mali hodnik odjednom se čini dvostruko dužim, dok se mala dnevna soba širi u prostoriju s mnogo više mogućnosti. Ova optička iluzija čini da se prostor čini prozračnijim i prostranijim nego što zapravo jest.


Foto: @our_durham_home

Foto: @decobyblomDodatno, zrcala mogu pomoći u manipulaciji svjetlom. Reflektirajući prirodnu svjetlost ili umjetnu rasvjetu, zrcala stvaraju osjećaj topline i svjetline u prostoru. Ovo je posebno korisno u malim sobama koje možda nemaju puno prozora ili prirodne svjetlosti. Postavljanjem zrcala nasuprot prozora ili uz zidove gdje svjetlost pada, prostor dobiva novu dimenziju svjetlosti.

 Također, zrcala mogu poslužiti kao dekorativni elementi koji dodaju karakter i stil prostoru. Veliko zrcalo postavljeno kao centralna točka u dnevnom boravku ili u hodniku može djelovati kao umjetničko djelo, reflektirajući estetiku okruženja. Ukrasni zrcalni okviri ili zrcala u različitim oblicima i veličinama mogu dati na karakternosti, čineći prostor autentičnim.


Foto: @interior_by_cho

 

Ukratko, zrcala su moćan alat za vizualno povećavanje malih interijera. Njihova sposobnost stvaranja iluzije prostora, manipuliranja svjetlom i dodavanja stila čini ih nezamjenjivim dodatkom svakom domu.

* * *
Naslovna fotografija: @decobyblom

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno