Zavirili smo na jedinstveno zimsko vjenčanje na Trebeviću za koje je mladenka birala nešto drugačiju kreaciju bh. brenda...

Zavirili smo na jedinstveno zimsko vjenčanje na Trebeviću za koje je mladenka birala nešto drugačiju kreaciju bh. brenda

Tekst:

Marija Perić

VJENČANJA
14.1.2022.

Pri prvom pogledu na fotografije koje je bh. fotografkinja Maja Topčagić podijelila na svojim društvenim mrežama, znali smo da želimo znati više o ovom bajkovitom zimskom shootingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okruženi prirodom i snijegom, tek vjenčani par Nataša i Tomislav pozirali su na niskim temperaturama i na snijegu kreirajući nestvarno lijepe fotografije koje dokazuju da je i zimsko vjenčanje sanjiva opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s fotografkinjom Majom htjeli smo saznati kako izgleda fotografiranje na snijegu, kako su se nosili sa temperaturama i uvjetima na radu, kao i detalje o lokaciji. Naravno, mladenka Nataša također nam je otkrila nešto više o svojoj nešto drugačijoj kreaciji koju je birala za svoje vjenčanje. Više otkrijte u nastavku.

Majo, nerijetko upravo na vašem profilu imamo priliku vidjeti iznimnu kreativnost. Otkrijte nam gdje su snimljene ove fotografije?

Hvala! Fotke su snimljene na planini Trebević, a nakon toga u restoranu Toplik. Čim smo došli na planinu, autom smo se zaglavili u dubokom snijegu, pa su mladenka i njena sestra, zajedno sa mladoženjom i kumom pokušali izgurati auto iz snijega.

Već tu možemo primijetiti da ova mladenka nije tipična mladenka. Nije je bilo briga to što će se isprljati, smočiti ili pokvariti šminku i frizuru. Zbog incidenta s autom smo izgubili sat vremena, ali smo dobili avanturu i priču za prepričavanje. Za shooting mladenaca sam imala samo 10 minuta. Voljela bih da sam imala barem pola sata, jer sam oduvijek željela da fotkam Natašu koja je stvorena za kameru.

S obzirom da je riječ o zimskom vjenčanju, kako je bilo raditi na niskim temperaturama i je li se snimanje zimskog vjenčanja uvelike razlikuje od snimanja tijekom drugih godišnjih doba?

Ja sam osoba koja mnogo više voli zimu od ljeta, pa mi je ovo vjenčanje bilo ogromna inspiracija. Sve izgleda tako čisto i magično prekriveno snijegom. Osim toga što je autentično, fotke na snježnoj planini su izazov zbog hladnoće. Srećom, sunce je sijalo skoro cijeli dan, a temperatura je bila podnošljiva. Ja mogu samo reći da imam sreću što sam imala priliku fotkati tako divne ljude!

A tko su glavni akteri ove priče?

Nataša i Tomislav su glavni akteri. Iznimno sam sretna što me pronalaze ovako genijalni ljudi i uživala sam u stvaranju njihovih uspomena. 

Tko potpisuje dizajn nešto drugačije kreacije za vjenčanje koju je birala mladenka?

Nataša: „Outfit je usko povezan sa globalizacijom i konzumerizmom vjenčanja na Balkanu, s kojim se ja osobno ne slažem. Smatram da imamo predivnu i autentičnu tradiciju Balkana, koja je na pragu izumiranja. Jako mi je bilo bitno da svoju viziju, u kojoj žena na Balkanu može da nosi jaknu, džemper, debele štrample, ravne čizme i da i dalje odiše elegancijom jedne mladenke.

Bez stereotipa kako bi to trebalo izgledati po nametnutim društvenim normama. Moja ideja se temeljila na praktičnosti, tj. da se svaki odjevni predmet može nositi svakodnevno. Ena Dujmović i njen brend Plusminus fashion, je za mene jedna od najtalentiranijih dizajnerica sa ovih prostora. Jakna i džemper, kao i njeni prepoznatljivi printovi su njen dizajn koji smo u suradnji prilagodile mojoj viziji.

Naravno, veliki profesionalac i ogroman talent bh fotografije Maja Topčagić je zabilježila sve te predivne, u trenucima kaotične, na jedan autentičan, originalan i inovativan način. Na kraju, moram spomenuti i cvjećaru Džan, koja je u potpunosti realizirala nezaobilazni buket, baš onako kako sam ga i zamislila.

Poruka za kraj: djevojke, to je vaš dan i imate puno pravo da budete ono što jeste.“

***
Lokacija: Trebević i restoran Toplik
Outfit: Plusminus Fashion
Nakit: Werkstatt Studio
Fotografija: Maja Topčagić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno