Zabavne zimske aktivnosti za cijelu porodicu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.zima: Zabavne aktivnosti na otvorenom za cijelu porodicu

Tekst:

Nevena Divčić

MAME RULZ
3.1.2024.

Bez obzira jeste li ljubitelji snijega ili preferirate toplije vrijeme, postoji širok spektar aktivnosti u kojim mogu uživati svi članove porodice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pred nama su još jedan raspust, kraći godišnji odmori, praznici i produženi vikend. Djeca se već raduju i svi iščekujemo prvi snijeg. Međutim, koliko god da nas obraduje u isto vrijeme nas često, na neki način, zarobi u stanu.

Kako se to ne bi ponovilo i ove zime i kako biste je iskoristili što bolje, zajedno stvarajući uspomene u kojoj će uživati svi članovi porodice predlažemo vam nekoliko aktivnosti koje možete isplanirati u narednom periodu. 

 Zimski sportovi

Kroz prethodne članke Bonjour.zima osvrnuli smo se na skijanje i snowboarding. Vrijeme je da malo govorimo i o djeci omiljenom klizanju i sankanju te da vam ih predložimo kao zabavnu aktivnost u kojoj će najmlađi uživati tokom raspusta.

 Pored toga, kada je riječ o skijanju i snowboardingu ako vi imate dovoljno iskustva u ovim sportovima ili mogućnost organizovanja učenja istih uz instruktore ova dva sporta bi djece od najranije dobi lako mogla uvrstiti na spisak svojih zimskih radosti. Vjerujemo da će i vama dodatno zabavan biti taj spoj sporta u kojem uživa, uz porodicu.

 Tradicionalne igre

U čekanju prvog, velikog snijega, veselo iščekujemo i prvo grudvanje, ali i pravljenje snjegovića. Priznajmo, odrasli u ovim igrama ne uživaju ništa manje od djece! Djeci će dodatno zabavno biti pravljenje anđelčića u snijegu. Pridružujete im se? Ove jednostavne aktivnosti će biti izvor nezaboravnih porodičnih trenutaka.


Foto: Pexels.com

* * *
Naslovna fotografija: Pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno