Na more od idućeg mjeseca idemo vozom iz Sarajeva - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Na more od idućeg mjeseca idemo vozom iz Sarajeva

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
16.6.2022.

Iako danas mnogi imaju priliku putovati automobilima, a u posljednjih nekoliko godina su i avionske karte jako pristupačne, za nekolicinu još uvijek posebnost putovanja čini vožnja vozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Možda je izreka da je mnogo toga u putovanju, ne samo u destinaciji, upravo opis za putovanja ovim prijevoznim sredstvom koje instant budi nostalgiju za nekim prošlim vremenima. Teško je zamijeniti udobnost vožnje vozom, kao i uživanja u okolici kroz prostrane prozore vagona. Pored toga što imaju romantičarski prizvuk, vozovi su često i jedan od najpristupačnijih prijevoznih sredstava. Zbog svega navedenog ne čudi da nas je obradovala vijest da je nakon 8 godina uspostavljena linija Sarajevo – Ploče - Sarajevo. 

 2013. je prekinuta ova linija za putnički prijevoz, te se tradicija duga 120 godina tu i završila. Na radost mnogih iz Željeznica Federacije BiH su priopštili da se od 1.7. 2022. ova linija ponovo otvara za putnički prijevoz, te će biti otvorena do 11.09.2022. Za sve ljubitelje vozova ovo je sjajna vijest jer je put do Jadranske obale postao znatno pristupačniji. Jedva čekamo! 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @nataleq13
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno