TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 10.1.2021.
Metropolis Family otvorio je svoja vrata svim posjetiteljima u petak. Osim šarmantnim i udobnim prostorom, navest će vas da im se pridružite i posebnom ponudom ukusnih gourmet specijaliteta.
Nakon što smo nedavno imali priliku zabilježiti priču o poznatom cafe i restoranu Metropolis sa jedinstvenim, nedavno otvorenim kupolama na otvorenom sa kojima je zaslužio epitet mjesta u kojem ćete poželjeti ostati zauvijek, vrijedni tim nastavlja oduševljavati.
Naime, ovaj put imali smo priliku zaviriti u novootvoreni restoran koji se nalazi u okviru Bingo City Centra u Sarajevu, na adresi Džemala Bijedića 160n. Prostire se na 590 metara kvadratnih i dosada je najveći otvoreni Metropolis. Za BONJOUR.ba ekipa Metropolisa otkrila je da je za dizajn i ugodnu atmosferu novog prostora zaslužan: „Arhitekta objekta rahmetli Sead Gološ, kao i svih Metropolis objekata do sada. Nedvojbeno je da je opet uradio fenomenalan posao, što ćete se i sami uvjeriti.“
Industrijski stil uređenja, mnoštvo boja te udobni najmještaj za potpuno uživanje bili su nit vodilja u uređenju ovog prostora koji krade simpatije svih onih koji se nađu tu, spektrom boja koje vladaju u prostoru, cozy vibrom te foteljama elegantnog dizajna.
Naravno, željeli smo saznati i što nas to novo u ponudi čeka i saznali da je: „Fokus restorana na Napoletana pizzi, koju u Sarajevu trenutno niko ne služi, a kao ljubitelji prave talijanske pizze, odlučili smo se da istu ponudimo našim gostima.“ Ljubitelje ovog talijanskog specijaliteta oduševit će činjenica da edukaciju osoblja radi poznati pizzaiolo Ratko Tomić iz Splita, a i činjenica da za napoleatane koriste samo afirmirane i certificirane proizvode premium brendova. Točnije, pizza ljubitelji imat će priliku počastiti nepce sa isključivo San Marzano pelati i Fior di latte mozzarelom, te tradicionalnim receptom za tijesto.
Poseban akcenat je i dalje na ukusnim slasticama koje možete pronaći u njihovoj ponudi te obradovati sebe i sebi drage osobe #mljac specijalitetima. Uživajte u Metropolis Family!
***
Naslovna fotografija: Metropolis
Tekst: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Adelisa Mašić
Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.
Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica.
Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.
Kako se pravi?
Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Foto: @blairgreyx
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!