Među prvima smo isprobali Napoletana pizzu u novom Metropolis Family. Otkrivamo sve detalje!

GOURMET
10.1.2021.

Metropolis Family otvorio je svoja vrata svim posjetiteljima u petak. Osim šarmantnim i udobnim prostorom, navest će vas da im se pridružite i posebnom ponudom ukusnih gourmet specijaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što smo nedavno imali priliku zabilježiti priču o poznatom cafe i restoranu Metropolis sa jedinstvenim, nedavno otvorenim kupolama na otvorenom sa kojima je zaslužio epitet mjesta u kojem ćete poželjeti ostati zauvijek, vrijedni tim nastavlja oduševljavati.

Naime, ovaj put imali smo priliku zaviriti u novootvoreni restoran koji se nalazi u okviru Bingo City Centra u Sarajevu, na adresi Džemala Bijedića 160n. Prostire se na 590 metara kvadratnih i dosada je najveći otvoreni Metropolis. Za BONJOUR.ba ekipa Metropolisa otkrila je da je za dizajn i ugodnu atmosferu novog prostora zaslužan: „Arhitekta objekta rahmetli Sead Gološ, kao i svih Metropolis objekata do sada. Nedvojbeno je da je opet uradio fenomenalan posao, što ćete se i sami uvjeriti.“

Industrijski stil uređenja, mnoštvo boja te udobni najmještaj za potpuno uživanje bili su nit vodilja u uređenju ovog prostora koji krade simpatije svih onih koji se nađu tu, spektrom boja koje vladaju u prostoru, cozy vibrom te foteljama elegantnog dizajna.

Naravno,  željeli smo saznati i što nas to novo u ponudi čeka i saznali da je: „Fokus restorana na Napoletana pizzi, koju u Sarajevu trenutno niko ne služi, a kao ljubitelji prave talijanske pizze, odlučili smo se da istu ponudimo našim gostima.“ Ljubitelje ovog talijanskog specijaliteta oduševit će činjenica da edukaciju osoblja radi poznati pizzaiolo Ratko Tomić iz Splita, a i činjenica da za napoleatane koriste samo afirmirane i certificirane proizvode premium brendova. Točnije, pizza ljubitelji imat će priliku počastiti nepce sa isključivo San Marzano pelati i Fior di latte mozzarelom, te tradicionalnim receptom za tijesto.

Poseban akcenat je i dalje na ukusnim slasticama koje možete pronaći u njihovoj ponudi te obradovati sebe i sebi drage osobe #mljac specijalitetima. Uživajte u Metropolis Family!

***

Naslovna fotografija: Metropolis
Tekst: Ilda Lihić-Isović

GOURMET , 10.1.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

Metropolis

Podijeli:

Posljednje objavljeno