Sada i u Sarajevu možete ispijati toplu čokoladu u neodoljivim kupolama u centru grada. Otkrivamo gdje! - BONJOUR.ba - b...

Sada i u Sarajevu možete ispijati toplu čokoladu u neodoljivim kupolama u centru grada. Otkrivamo gdje!

PUTOVANJA
28.12.2020.

Sa nižim temperaturama i nepredvidljivim vremenom, restorani u Sarajevu postali su prilično kreativni sa načinima da svojim gostima ponude opcije za druženja na otvorenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, restorani pokazuju maštovitost i inovativnost kako bi obilježili novogodišnje blagdane na poseban način. Poznati cafe i restoran Metropolis je sa jedinstvenim, nedavno otvorenim kupolama na otvorenom zaslužio epitet mjesta u kojem ćete poželjeti ostati zauvijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupole slične igluima do sada smo mogli vidjeti posvuda u svijetu uključujući i Time Out Market u New Yorku, Café du Soleil na Brodveju, ali ove godine svi posjetioci Sarajeva imat će istu priliku uživati u specijalitetima, toploj čokoladi ili ukusnim slasticama dok posmatraju pahuljice.
Novootvoreni cozy dodatak restorana koji će postati naše novo omiljeno mjesto za uživanje ove zime pridonosi stvaranju savršene blagdanske priče.

Veliki plastični „space bubbles“ sa stolovima i stolicama, nižu se baštom ispred kafića Metropolis Midtown, koji se nalazi pored katedrale i bez imalo razmišljanja nešto je što želimo posjetiti već danas.

Stoga ako tražite destinaciju za malu pauzu u kojoj ćete svim svojim osjetilima uživati u prekrasnoj čaroliji zime i u društvu pahuljica, razmislite o Metropolis cafe i restoranu koji se nalazi na adresi Trg Fra Grge Martića 2.

***

Naslovna fotografija: @gisellesk
Tekst: Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA , 28.12.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@gisellesk

Podijeli:

Posljednje objavljeno