Zavirite u neodoljivo uređen sarajevski stan u pastelnim tonovima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Zavirite u neodoljivo uređen sarajevski stan u pastelnim tonovima

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
23.11.2016.

Još otkad je Pantone svijetloplavu i svijetlorozu proglasio bojama godine, pastelni tonovi su se uvukli i u naše domove. Osim što unose romantiku u interijer, ovi tonovi osvježit će svaki prostor i učiniti ga dinamičnim i razigranim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Firma Trokut je također za prijedlog uređenja jednog stana u Sarajevu birala pastelno plavu nijansu, kako bi kroz nju naglasila moderan i vesel mladenački duh vlasnika stana.
Firmu Trokut čine tri člana koji sa svojim dosadašnjim iskustvom, znanjem i mogućnostima kroz tri odvojene faze, dizajn, gradnju i opremanje, nude klijentu zaokruženu priču kada je u pitanju dizajn enterijera.

Stan MINT ima 48 m2 i nalazi se u sarajevskom naselju Alipašino polje. Stan je projektiran za mladi par bez djece. Koristeći svijetle boje željeli su stanu dati vedrinu i prozračnost, te moderan i mladalački duh. Ono što karakterizira ovaj stan je mint boja, po kojoj je i dobio ime te modularni element na pregradnom zidu.

studio zidovi stan min uredenje 1
Smjernica za uređenje ovog interijera, a ujedno i najveći izazov bila je pregrada između dnevnog boravka i kuhinje s malim otvorima i bijeli pod, elementi koje su zatekli kada su ušli u stan. Pregrada je izgledala nedovršeno, pa su ponavljanjem istih elemenata u drugačijoj formi, u formi polica, mreža i slika, zaokružili ovu priču.

studio zidovi stan min uredenje 3

studio zidovi stan min uredenje 4

Farbanjem kuhinje i trpezarije u istu mint boju objedinili su ove dvije prostorije, postigli kontinuitet i samim tim vizualno proširili prostor. Karakter ovom prostoru daju i različiti šareni ćilimi kombinirani uz jednobojni namještaj.

studio zidovi stan min uredenje 6

studio zidovi stan min uredenje 2

U ovom stanu, baš kao i u ostalim koje projektiraju i opremaju, većina namještaja je namjenski dizajnirana. Dio namještaja izrađuju sami u njihovim proizvodnim pogonima, a dio prave u suradnji s domaćim tvornicama i radionicama.

studio zidovi stan min uredenje 5

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno