Za nešto više od mjesec dana počinje 3. Festival savremene žene u Tuzli. Otkrivamo prve detalje. - Bonjour.ba - bh.lifes...

Za nešto više od mjesec dana počinje 3. Festival savremene žene u Tuzli. Otkrivamo prve detalje.

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
10.9.2020.

Treći Međunarodni Festival savremene žene održat će se ove godine od 08. do 11.10. u Tuzli. Blizu 80 govornica, moderatora i moderatorica, umjetnica iz čitavog svijeta učinit će i ovaj Festival posebnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta ali i ciljano motiviše mlade žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je ugostio više od 500 govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude.

Festival je kreiran kao platforma otvorenog dijaloga čiji alati su odlučni i inspirativni govori najuspješnijih dama regije, ali i svijeta. Kroz teme života od politike i ekonomije preko kulture, medija, biznisa do svijeta društvenih mreža, slavimo uspjeh i motivišemo.

Treći Festival imat će dijelom drugačiju formu, ali će se fizički organizirati u Tuzli uz poštivanje epidemiološko-zaštitnih mjera i preporuka.
Direktorica Festivala savremene žene,  Edina Selesković prokomentirala je zašto je važno da se ovogodišnji Festival održi:
 „Misija Festivala savremene žene koja predstavlja vodilju u svemu što radimo, a posebno u danima Festivala se nije promijenila. Štaviše, mislim da je postala bitnija u vremenu u kojem živimo. Nismo htjeli da propustimo održavanje Festivala ove godine jer mislimo da nam svima Festival treba. Trebamo čuti pozitivne priče, vidjeti pozitivne primjere i trebamo dokazati da se i pored pandemije život nastavlja. Mi ćemo u toku Festivala poštovati sve preporuke i sve mjere koje su određene u tom momentu na našem teritoriju. Mi smo odlučili da online verzija jednostavno ne ispunjava našu želju i cilj Festivala već je potrebno da naše govornice i učesnice na neki način osjete pozitivnu energiju po kojoj je Festival poznat.
 Edina je otkrila i po čemu će to ovogodišnji Festival biti drugačiji: 
Mi smo odlučili da probamo nešto drugačije, da napravimo nešto što zaista i pored svih mjera i svih ograničenja predstavlja jednu interesantnu priču. Radi se o hibridnom obliku Festivala. Mi ćemo imati govornice iz desetak zemalja ove godine. Niti od jedne govornice nismo tražili da putuje i prelazi granicu. Govornice koje su van Bosne i Hercegovine s nama će biti online dok će one koje su unutar granica Bosne i Hercegovine doći u Tuzlu i biti fizički s nama. Međutim, online i offline predstavljanje ćemo kombinovati zajedno tako da će naše govornice koje se uključuju online biti prezentirane pred publikom u dvorani uz poštovanje svih mjera. Ograničili smo druženja, after party okupljanja, smanjili smo broj dešavanja van konferencijskog dijela Festivala, ali ćemo i dalje uspjeti prezentovati i umjetnice i kulturna dešavanja koja smo zamislili samo u prilagođenom obliku.“

Dio liste s ovogodišnjim govornicama pogledajte ovdje, a na stranicama Festivala uskoro će podijeliti i sve detalje o registraciji za ovaj događaj.
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno