Wimbledon: Kombinacije koje su prava inspiracija za elegantna ljetna izdanja - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Wimbledon: Kombinacije koje su prava inspiracija za elegantna ljetna izdanja

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
10.7.2024.

Jedan od najočekivanijih datuma u ljetnoj sezoni za Britaniju je sigurno početak Wimbledon turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj, jedan od najprestižnijih teniskih turnira na svijetu, započeo je svoju 2024. sezonu, privlačeći ne samo vrhunske sportiste nego i brojne modne entuzijaste. 
Postoji nešto posebno u stilskim izdanjima koje viđamo kod gostiju ovog turnira. Dok za sportiste postoje stroga pravila kao što je činjenica da mogu nositi samo bijelu boju, posjetitelji turnira nam nude različite uvide u elegantan, preppy stil.

 

Fotografije: @moorrgs

 

Wimbledonov dress code zahtijeva od posjetitelja određeni nivo formalnosti, ali dopušta i kreativne izraze stila, što rezultira raznovrsnim, ali uvijek elegantnim modnim kombinacijama.
A ako ćemo negdje govoriti o 'old money' estetici, Wimbledon je pravo mjesto za to. 

 

Fotografije: @brokenracketsOdijevanje na Wimbledonu nosi sa sobom određenu dozu sofisticiranosti i prefinjenosti. Posjetitelji, a najčešće poznate osobe, se često odlučuju za kombinacije koje odražavaju 'old money' estetiku – stil koji odiše luksuzom i suptilnom elegancijom. Ovaj look često uključuje klasične komade, neutralne tonove s naglaskom na besprijekorno krojene odjevne predmete. 

 

Fotografije: @instylemagazine


Teniska estetika, koja je neizbježna na ovakvom događaju, donosi spoj sportske funkcionalnosti i modne osviještenosti. Bijele haljine, polo majice, plisirane suknje i lagane jakne često su viđeni na tribinama, dok su detalji poput sunčanih naočala, šešira i elegantnih tenisica zaštitni znak ovog stila. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @lipqueendoc 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno