Vogue je još jednom pokazao zašto nosi titulu najboljeg: 130 godina proslavljeno kroz ulični modni sajam - Bonjour.ba -...

Vogue je još jednom pokazao zašto nosi titulu najboljeg: 130 godina proslavljeno kroz ulični modni sajam

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
12.9.2022.

Već krajem augusta Vogue je najavio novi projekat pod nazivom 'Vogue Word' koji će se održati u New Yorku za vrijeme sedmice mode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

S nestrpljenjem smo očekivali 12.9. kako bismo vidjeli na koji način je ustvari realiziran ovaj, prvi na svijetu ovakav event. Anna Wintour koja pored titule glavne urednice američkog Vogue magazina, nosi još mnoštvo drugih, za ovaj događaj je rekla: ,,Moda se mijenja, a Vogue radi nešto posebno da to proslavi modnom revijom/ uličnim sajmom koji će uhvatiti duh sadašnje scene. New York je savršeno mjesto – grad koji je neumoran, dinamičan te je revitaliziran baš kao i moda danas.“ 

 Revija/sajam je realiziran tako da su predstavljene najbolje kreacije eminentnih dizajnera za predstojeću sezonu. Reviju je otvorila Serena Williams u Balenciaga kreaciji koja se sastoji od uske haljine i ogrtača od metaliziranog materijala u boji srebra.

Pridružile su joj se Irina Shayk, Imaan Hamman, sestre Hadid, Karlie Kloss. Sve prisutne je iznenadilo i pojavljivanje Erykah Badu, a Lil Nas X je bio zadužen za zabavljanje zvanica. 

 Ovakav event i način prezentacije dizajnerskih komada je zaista pravo osvježenje. Iako se nadamo da klasične revije neće prestati da se održavaju, priznajemo da na ovaj način modu vidimo kao živu materiju i mnogo je zabavnije. Jedva čekamo vidjeti šta nam Vogue sve sprema u narednim godinama. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @voguemagazine
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno