Vikend izlet na Rujištu: Netaknuta priroda i staze za šetnju su sjajan način za punjenje baterija - Bonjour.ba - bh.life...

Vikend izlet na Rujištu: Netaknuta priroda i staze za šetnju su sjajan način za punjenje baterija

Tekst:

PUTOVANJA
26.2.2021.

Prekrasan krajolik, ugodna klima te prirodne i kulturne znamenitosti na gotovo svakom koraku krase ovo područje države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na godišnje doba i vremenske uvjete, zaputite li se samo nekoliko kilometara od Mostara, moći ćete uživati u čistoj prirodi, ukusnoj gastronomskoj ponudi te relaksaciji tijela i uma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: @mountain.house.zejna.tsk

Foto: @snjezna_kuca

Upravo i jesu najljepša izletišta u blizini vašeg doma, omotana prirodom i živopisnim pejzažima. Na periferiji planina Prenj i Velež, 18 kilometara sjeveroistočno od Mostara smješteno je poznato izletište Rujište.

Foto: @mountain.house.zejna.tsk

UŽIVANJE U PRIRODI NA 1 050 MNV POSEBAN JE DOŽIVLJAJ

Osobito poznato planinarima, Rujište je polazna točka za uspone na Prenj, planinu sa šest vrhova.
Ipak, najpopularnije je zimi i u tom periodu godine posebno ga posjećuju borderi i skijaši. Ovo je i odlično mjesto ukoliko želite napraviti i prve skijaške korake.

Foto: @snjezna_kuca

Najslađe je objedovati u prirodi, stoga ako vam se iznenada pojača apetit, sigurni smo da ćete lako pronaći i motel „Snježna kuća“. No, poželite li na Rujištu uživati nekoliko dana, imat ćete priliku posjetiti i izviđački i planinarski dom te odsjesti u privatnim vikend objektima.

Foto: @snjezna_kuca

Foto: @snjezna_kuca

Ovo zanimljivo odredište izuzetno je bogato munikom, endemskim crnogoričnim drvetom koje ima ljekovita svojstva. Zbog svoje rijetkosti, nalazi se na međunarodnoj IUCN crvenoj listi ugroženih vrsta.

Foto: @snjezna_kuca

Boravak na Rujištu definitivno je zdrav gušt gdje terapijskim udisanjem žućkasto-zelenkastog praha organizam štitimo od alergija i problema sa dišnim putevima.
Napravite pauzu od svakodnevnih obveza, istražite Rujište uz bicikl ili quad vožnju, cjelodnevne šetnje „Stazom zdravlja“ ili berbu hercegovačkog, ljekovitog bilja.

Foto: @mountain.house.zejna.tsk

Foto: @snjezna_kuca

***

Naslovna fotografija: @mountain.house.zejna.tsk
Tekst: Ana Bošnjak 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno