Video: Projekt 'Budi modno lice' u potpisu Džejle Glavović Očuz i Marka Lovrića završen modnom revijom

MODNE VIJESTI
10.12.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uspješno održanih kastinga u osam bosanskohercegovačkih gradova, agencija Swan Model Management, na čelu s uspješnijom bh. manekenkom Džejlom Glavović i u suradnji sa Markom Lovrićem, bivšim modelom i direktorom internacionalne modne agencije Relatum Model Management iz Zagreba, zaokružila je svoj višemjesečni rad modnim eventom u Sarajevu održanom u Domu armije na kojoj je predstavila nova imena s bh. modeling scene o kojima ćemo, vjerujemo, još puno čitati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika zainteresiranost na kastinzima u Brčkom, Tuzli, Banja Luci, Bihaću, Trebinju, Mostaru, Sarajevu i Livnu rezultirala je novom generacijom manekenki i manekena predstavljenih na finalnoj modnoj reviji u Sarajevu. Mladi modeli nosili su kreacije poznatih domaćih dizajnera i brendova: Mateyaneira, Amira Pertesi, WearWolf by Anida Kapo, Milana Senića i Dresscode by Prevent. Pred brojnom publikom, urednicima lifestyle i modnih magazina i portala, kao i fotografima, kreatorima te ljubiteljima mode deset djevojaka i šest momaka nosili su svoju prvu reviju. Modnoj reviji prethodio je bootcamp tokom kojeg su budući modeli savladali vještine pravilnog hodanja, držanja, poziranja, ali i usvojili znanja o zdravom načinu prehrane uz pomoć nutricioniste, radili na pravilnoj tjelovježbi s profesionalnim trenerom, te razgovarali sa psihologom o izazovima koji ovaj posao donosi.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo bilo raditi s mladim ljudima, mojim budućim kolegama. Prijatno sam iznenađena zainteresiranošću za ovaj posao te potencijalom koji imamo kada je ova oblast u pitanju. Smatram da Bosna i Hercegovina može da iznjedri svjetske modele, manekene i dizajnere a dokaz tomu je svakako ova večer“ - izjavila je Džejla Glavović Očuz na finalnoj reviji. 


Osim bosanskohercegovačkoj publici, manekeni i manekenke predstavljeni su skautima svjetskih agencija i to Jordanu Shielu iz agencije Wilhelmina koja sjedišta ima u Londonu, Parizu i New Yorku, zatim Isabelli Zigante iz agencije WhyNot iz Milana, Brigitte Johne Donadio iz španske agencije Sight Spain, Xavi Fabergasu iz Blow agencije također iz Španije te Pii Meholm – White iz njemačke agencije Kult.


Prvi put sam u Sarajevu i raduje me što sam imao priliku da prisustvujem jednom ovakvom, reprezentativnom događaju. Siguran sam da ćemo ove mlade ljudi u skorije vrijeme vidjeti na svjetskim modnim pistama i na naslovnicama prestižnih magazina.“ istaknuo je Jordan Shiel iz agencije Wilhelmina.

MODNE VIJESTI , 10.12.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Promotivni članak

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno