Ah, taj vječni romantik Venecija: Ova mjesta trebate posjetiti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ah, taj vječni romantik Venecija: Ova mjesta trebate posjetiti

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
26.9.2022.

Talijanski grad, Venecija s razlogom je na listi putovanja mnogih od nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Grad je s mnoštvom posebnosti koje ga razlikuju od bilo kojeg drugog grada na svijetu. Ovaj grad zovu i gradom ljubavi iz nekoliko razloga. Među prvim je sigurno i prekrasna panorama grada s najromantičnijim kutcima ikad. Grad nema kopneni saobraćaj tako da nema buke i smetnji od automobila. Vožnja gondolom se ističe kao posebno romantično iskustvo. 

Zalasci sunca su na ovom mjestu neponovljiv doživljaj, a njegove su malene ulice ispunjene prepoznatljivim talijanskim šarmom. Sada kada iz Sarajeva imamo letove i po 22€  pravo je vrijeme za upoznavanje ovog grada. Čak i ako ste imali priliku već da ga posjetite, svakom narednom posjetom ćete iznova otkriti njegove čari. Na listi mjesta koja treba posjetiti u Veneciji neka se nađe vožnja gondolom, Palazzo Ducale, pijaca Rialto, i sva mjesta koja ćete pronaći sami, lutajući gradom.

 Najbolje vrijeme za posjetiti Veneciju, ako želite izbjeći veliki broj ljudi, je preko zime s činjenicom da je u tom periodu zaista hladno. Ljeto je idealno za posjetiti plažu Lido, ali su tada i velike gužve u gradu. Proljeće i jesen nose najbolje od obje sezone, s toga mi predlažemo da ove jeseni posjetite romantičnu Veneciju. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @themacarongirl.travels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno