Uskoro počinje 11. Sarajevo Wine Weekend – festival koji promovira vinsku kulturu u Bosni i Hercegovini - Bonjour.ba - b...

Uskoro počinje 11. Sarajevo Wine Weekend – festival koji promovira vinsku kulturu u Bosni i Hercegovini

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
9.10.2015.

Jedanaesti po redu Sarajevo Wine Weekend – Art of Wine 2015. će se i ove godine tradicionalno održati posljednjeg vikenda u desetom mjesecu, u petak i subotu 23. i 24.10., u Bečkoj kafani sarajevskog hotela „Evropa“. Danas je iza Sarajevo Wine Weekenda već cijela jedna decenija uspješne organizacije međunarodnog događanja koji je tokom svog postojanja postavljao standarde za slične manifestacije koje su nastajale tokom godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Od prvog dana i prvog Sarajevo Wine Weekenda, naša je namjera bila da promovišemo vinsku kulturu u Bosni i Hercegovini, ali i obratno: da naša vina predstavimo izvan granica BiH“, kaže Amir Beširević iz kompanije Fina Vina, koja je organizator festivala i naglašava: „Postavljanje Sarajeva na mapu ne samo bosanskohercegovačke, nego i regionalne i europske neizostavne destinacije kada je riječ o promociji vina i vinskih proizvoda, naročito autohtonih sorti – koje nedvojbeno po kvaliteti stoje uz bok daleko poznatijim europskim sortama – je bila vizija festivala. Čini se, prema odzivu vinara koji su se ove godine prijavili kao izlagači iz svih krajeva BiH i regiona, ali i zainteresovanosti publike koja prati festival, da smo uspjeli u namjeri.“

01

Festival se, uz puno entuzijazma organizatora i partnera u organizaciji u potpunosti etablirao kao jedan od vodećih projekata ove vrste u Bosni i Hercegovini. Prethodnih deset godina je ostvario uspjeh uz preko 500 izlagača, isto toliko akreditovanih lokalnih i stranih novinara, te desetine tisuća posjetilaca.

Pored dosad rekordnog broja izlagača koji su potvrdili svoj dolazak i unekoliko proširene agende aktivnosti pripremljenih za posjetitelje festivala, ljubitelje vina i one koji se vinskom umjetnošću bave profesionalno, period koji prethodi zvaničnom događanju posljednjeg oktobarskog vikenda obiluje različitim događanjima. Planirana su svojevrsna „zagrijavanja“ za sam Sarajevo Wine Weekend – Warm-Up eventi na različitim lokacijama u Bosni i Hercegovini i u gradu Sarajevu, dok je ekskluzivna Slow Food večera i ove, kao i prošle godine, planirana 22. 10, noć prije službenog otvaranja Sarajevo Wine Weekend – Art of Wine 2015. u restoranu 4 sobe gospođe Safije.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno