Džan zaustavlja tramvaj za Aidin broj telefona… Ovako počinje priča o ovom vjenčanju. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Džan zaustavlja tramvaj za Aidin broj telefona… Ovako počinje priča o ovom vjenčanju.

Tekst:

Arijana Bošnjak

VJENČANJA
25.8.2023.

Aida i Džan su par koji se odlučio za svoje vjenčanje napraviti malo putovanje stazom sjećanja, a drago nam je da je pri izboru fotografkinje koja će to zabilježiti, kao inspiracija poslužio upravo Bonjour.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Od prosidbe do fotografija, a na kraju i samog čina vjenčanja, sve je vodilo na ulice Sarajeva gdje je njihova priča i počela. Centar grada pružio je idiličnu kulisu za dnevne fotografije, dok je magične riječi „Da!“ i party nakon toga, popratio neodoljivi pogled na tisuće svjetala grada, koji su treperili u daljini i proslavi dali poseban šarm. Ovo stylish vjenčanje odiše spontanošću i u fokus stavlja ono najvažnije – da se njihova ljubav proslavi uz prisustvo dragih ljudi, a kroz čitav event svojim nas je odgovorima provela Aida.

Pažnju su nam privukle originalne i romantične fotografije vašeg vjenčanja. Možete li nam reći otkud ideja za fotografiranje na ulicama Sarajeva?

Prije svega, hvala na komplimentu. Kada smo zamišljali naše vjenčanje htjeli smo da to bude baš ono što smo mi i naša priča. Priča koja upravo počinje na ulicama Sarajeva i s kratkim kontaktom u Blind Tigeru. Slijedi Džanovo filmsko zaustavljanje tramvaja sa kojim sam krenula prema kući. Zaustavio je tramvaj kako bi dobio moj broj telefona.

Stanica na kojoj se sve to dešavalo bila je upravo Čeka, koju je Džan kasnije odabrao za mjesto prosidbe 2021. godine. Samim tim odlučili smo da i naš first look bude upravo tamo gdje se zapravo sve i desilo. Ulice Sarajeva, jednostavno su nosile dušu naše ljubavne priče. Ostatak fotografija bio je napravljen – vjerovali ili ne – u Blind Tigeru.

Haljina s korzetom u potpisu je dizajnerskog dua MATEYANEIRA. Kako je došlo do suradnje s njima?

Slagala bih kada bi rekla da nisam oduvijek sanjala o svojoj dugoj bijeloj haljini. Saradnja zapravo počinje tako sto sam željela da haljina bude pravljena baš po meni i tako sam kontaktirala MATEYANEIRA duo. Njihove dosadašnje kreacije su mi bile dokaz koliko ovaj duo majstoriše u poznavanju ženskog tijela te dizajniranju i krojenju za njega. Naime kada smo se upoznale, plan je bio da će kreirati haljinu isključivo meni. Na dan vjenčanja su njihove custom made kreacije nosile sestra, mama i kuma.

Iako su to četiri vrlo različite persone, Mateja i Neira su ugodile baš svakoj od nas. Svaka posjeta u njihovom Zagrebačkom studiu bio je ugođaj i doživljaj – po meni, savršena adresa za custom made. Rade do perfekcije i čovjek od njih neće otići nezadovoljan. Kakva profesionalnost! Zaista su tako komplementaran i uigran duo da su riječi suvišne. Za večernje sate dizajnirale su drugi dio haljine, gdje su se na korzet kopčali loose rukavi i mini suknjica. Sve u svemu, svoju vjenčanicu, odnosno dijelove iste, moći ću nositi baš zauvijek!

Zanima nas i kako je došlo do suradnje s Enidom Kajević koja je posebne trenutke i emocije s vašeg velikog dana zabilježila kroz svoj objektiv?

Za većinu elemenata svadbe smo odmah znali šta želimo. Za fotografa, baš i ne. Zaista na sceni ima mnogo odličnih wedding fotografa, međutim osjećali smo da želimo nešto malo drugačije. Kao što smo ranije rekli da dušu naše ljubavne priče nose ulice Sarajeva znali smo da smo u potražnji za nekim ko se bavi i street fotografijom. Moram priznati da sam se tada sjetila vaše Street style rubrike i da su mi fotke bile odlične.

Tako smo upoznali Enidu i znali smo da smo savršen spoj. Fotografije nas dvoje su nam drage, naravno. Ali kada smo vidjeli sve fotografije bili smo joj neizmjerno zahvalni, jer svaki zabilježeni moment je u nama iznova probudio emocije našeg dana. A tek kada smo vidjeli momente dragih ljudi, koje taj dan sami nismo primijetili… Enida je ljubav!

Znamo da je organizacija vjenčanja sve samo ne lagan zadatak pa nas zanima i nekoliko detalja o tome?

Prije svega moramo vam reći, da se naša svadba desila na srijedu, jer smo željeli svadbu na dan godišnjice - 5. Juli. Organizacija vjenčanja se primarno vodila filozofijom - okruži se s ljudima koji su profesionalci u svom poslu. Ovim putem moramo priznati, da nam je to rekao upravo Haris, pjevač grupe BalkanEros Banditos, za koju smo znali da će biti dio našeg dana kada smo ih čuli na svadbi naših prijatelja. U biti željeli smo da je sve što jednostavnije bez prevelikih komplikacija, sa mnogo zabave. I zaista je bilo tako.

Džanova porodica, duge godine bavi se organizacijom vjenčanja - Cvjećara Džan upravo je obezbijedila svu potrebnu dekoraciju. Kako bi zabilježili momente naše priče i u video formatu, angažovali smo talentovanog Tarika Biču. Također, ne možemo da ne spomenemo Mahira Sinanovića koji se pobrinuo da je svaka dlaka na mjestu svu noć, uz oba moja look-a, kao i Naidu Đekić koja se stvarno pobrinula za make up mog života - odvažno i chic. Samim tim sve preporuke za svakog pojedinca ove priče.

Uz haljinu i dekoracije, lokacija je ono što se najviše urezuje u sjećanje. Koju ste lokaciju vi birali i zašto?

Zato što dolazimo iz dva različita grada, lokaciju smo tražili dugo. Sarajevo, Ljubljana ili ipak negdje između, bilo je glavno pitanje. Odlučili smo da se u biti želimo vjenčati gledajući baš u ulice grada koji nas je spojio. Tako smo naišli na vilu White Dove na Borijama. Trebali smo se vjenčati u jesen 2021., međutim plan nam je promijenilo nagovještenje dolaska naše kćerke Eden Nar. Kada smo ponovo započeli organizaciju svadbe 2023. godine, srce nas je vuklo samim tim na Borije i za nas simboličnu adresu Borije 23 iznad grada Sarajeva, koja je mjesto rođenja naše ljubavne priče.

Pogledajte još fotografija


* * *
Foto: Enida Kajević

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno