Ugodno druženje i sjajna atmosfera na jesenjem brunchu u Manolu
Tekst:Bonjour.ba
EVENTNa mjestu nekadašnje caffe-slastičarne Oloman, koja je osamdesetih godina prošlog stoljeća bila sjecište prvih pravih sarajevskih šminkera, godine 2016. otvoren je sadašnji caffe restoran Manolo. Da bi nam pobliže objasnili značaj starog Olomana, a sve u cilju predstavljanja novog Manola, u pomoć su pozvali književnika Miljenka Jergovića. Jergović je u “Priči o Olomanu“ protkao poznati sarajevski duh i običaje tih godina.
Naime, kako je uvedena zabrana pušenja u autobusima i tramvajima, to isto je važilo i za slastičarne. Oloman je predstavljao najpoznatiju sarajevsku slastičarnu u kojoj se, piše Jergović, pio najbolji espresso, te se time sukobljavao sa samom uvedenom zabranom. „Radilo se o mjestu koje je bilo važnije od većine drugih mjesta, pa su se ljudi tu počeli okupljati iako im se nisu jeli kolači“, piše Jergović. Tako je Oloman postao „izlogom gradskih faca koje piju espresso i beskonačno čekaju da napokon budu viđeni ili da nekoga vide.“
Sadašnji Manolo, otvoren prije dvije godine, više nije samo caffe slastičarnica već caffe restoran u kojem možete uživati u toplim i hladnim napitcima, ukusnoj hrani, svim vrstama kuhinje, slanom i slatkom i to sve u ugodnoj i lijepoj atmosferi. Da je to istina, pokazao je događaj održan u nedjelju gdje je Manolo bio mjesto susreta poznatih bh. Instagram influencera.
Predstavljena im je povijest ovog kultnog sarajevskog mjesta, a druženje je nastavljeno uz lagane teme i ukusne zalogaje.
Uz puno smijeha i ukusnu hranu, svi su uživali u predivnoj jesenskoj atmosferi, a još jednom smo se uvjerili da je Manolo i dan danas mjesto u kojem se pije najbolji espresso i u koje se dolazi da biste se odmorili od briga svakodnevnice.
Foto via PR