Trikovi za organizaciju ormara koje smo posudili od Marie Kondo

MODNE VIJESTI
7.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dama koju često nazivaju i 'guru za organizaciju doma', simpatije javnosti je ukrala svojom 'KonMari metodom' koja potiče odstranjivanje suvišnog iz naše svakodnevnice, kako bismo u svom domu, ormaru ili svakodnevnici, ponovno pronašli inspiraciju i mir. O njoj detaljnije piše u svojoj knjizi 'The Life – changing magic of Tidyng Up', u kojoj pojašnjava važnost prestanka emocionalnog vezanja za stvari i potiče zadržavanje samo onoga što nam danas uistinu donosi osjećaj sreće i zadovoljstva. Dakle, bez obzira koliko volite majicu iz srednje škole, ako istu ne nosite već godinama, vrijeme je da ju izbacite iz svog ormara. Vaše uspomene će ostati, no, vašem ormaru treba malo prostora.

Marie je još kao mala uvidjela da je u domu itekako važan način na koji skladištimo odjeću, budući da ćemo na taj način imati bolji pregled komada koji se kriju u našem ormaru, ali i opet probuditi kreativnost u kombiniranju. Ponekad upravo zbog komada 'koje ćemo možda jednom nositi', ne vidimo one koje volimo i koji nam trebaju. Zbog toga je prvi korak u uređenju ormara, stavljanje svih odjevnih artikala na jednu hrpu.

OD KREATIVNOG NEREDA DO SAVRŠENE CAPSULE GARDEROBE
Dakle, svu odjeću stavite na jednu hrpu u vašoj sobi. Budite strogi i promatrajte komad po komad. Svu odjeću koja je uništena, ne odgovara vam veličinom ili ju više nećete odjenuti, darujte. Isto vrijedi i za odjeću koja ne budi u vama osjećaj sreće dok ju nosite – odjeća koja nije ugodna za nošenje, ne odgovara vašem stilu, nije izrađena od kvalitetnih materijala i sl… Nakon ovog koraka došli ste do same esencije vaše garderobe.

 VAŽAN JE I NAČIN NA KOJI SLAŽETE ODJEĆU NA POLICAMA
Marie je postala jako popularna po stilu na koji slaže odjeću na policama. Naime, par jednostavnih poteza je ključno za savršeno organizirane majice, čarape, rublje…Step-by-step tutorijal donosimo u nastavku.ALI I KAKO DRŽITE ODJEĆU NA VAŠIM VJEŠALICAMA…
Kako bi bila organiziranija, ali i jednostavnija za pregled, vašu težu odjeću (kapute, jakne…) stavite u lijevi dio ormara, a lakšu odjeću desno. Tako će vaša odjeća biti složena i po sezonama(teški zimski materijali će stajati lijevo, a prozračni komadi desno), a vi ćete imati jasan pregled zimske i ljetne garderobe. Bonus je ukoliko odjeću složite i po vrsti - košulje uz košulje, hlače uz hlače...

 

MODNE VIJESTI , 7.5.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno