Trenerke su ultimativni trend sezone, a bh.brend Pavone ima preudobne i chic modele u kojima ćete provesti dan - Bonjour...

Trenerke su ultimativni trend sezone, a bh.brend Pavone ima preudobne i chic modele u kojima ćete provesti dan

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
10.11.2020.

Zahvaljujući urbanom, cool dojmu koji ostavlja, trenerka je osvojila modnu scenu, postala dio street style izdanja i neizostavan dio svakog ormara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udobnost i chic nonšalatnost koju nudi, pretvara ju u zabavan dio naših izdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bh. brend Pavone također je u svoju ponudu dodao ovaj modni favorit u vidu kolekcije udobnih dukserica, tunika, haljina i trenirki.  

"Dugo smo imali na papiru ideju da osmislimo komade odjeće koji su stylish, nosivi i ugodni, a opet drugačiji i jedinstveni, tako da je tek ove jeseni nastala naša udobna ATHLEISURE kolekciju. ”Athleisure” označava vrstu hibridne odjeće - sportski stil koji se može nositi i u drugim okolnostima, a ne samo za bavljenje sportom.
Nadahnuće smo prvo pronašli u radovima slikara Jackson Pollocka čiji je ekspresivni stil slikanja zamahivanjem natopljenog kista bojom po platnu doveo do kreiranja nove tehnike u slikarstvu i drugačijeg poimanja gledanja na umjetnost. Pomjeranje granica i približavanje umjetnosti u naš mali tekstilni svijet je odgovor na brzinu i potrošnost koja se trenutno u modi događa. 

Tek nakon toga smo stvorili jednobojne trenerke, tunike, dukseve i haljine, koji se rade od 100% pamučne felpe koja je ugodna i topla. Zbog održivog pristupa izrade, svi komadi se rade nakon narudžbe tako da je moguće prilagođavati dimenzije.  Fotograf Ilija Ćavar uhvatio je esenciju jeseni i dozu nostalgije koju nosimo prema bezbrižnim danima u nadi da i Pavone kupcima donesemo momente ugode dok budu nosili naše najudobnije kreacije." - otkrili su nam iz Pavone tima. Kolekciju istražite kroz fotografije u nastavku.

***
Modeli: Iva Ivanković i Marija Bokšić
Foto: Ilija Ćavar/Borak Weddings

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno