Trend report: Boje koje ćemo nositi u 2023. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Trend report: Boje koje ćemo nositi u 2023.

Tekst:

Emina Smaka

STILSKI SAVJETI
11.2.2023.

Ovo je možda i najvažniji vodič za modne trendove koji vam je potreban u ovoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kao neko kome se komadi u crnoj boji skoro pa sami nameću i svoj stil najčešće povezujem s tamnim nijansama. Ne mogu, a da ne primijetim koliko su boje, kao najveći trend prethodne sezone, nenametljivo došle i u moj ormar. 

Ekspanziju boja kroz kombinacije povezujemo sa sve izraženijom željom za maksimalizmom, kako u interijerima tako i svijetu mode. Ne zaboravimo da su trenutno neke od najpriznatijih i najpraćenijih modnih insajderica upravo cure koje njeguju stil ispunjen bojama i vibrantnošću. 

 Kada uzmemo sve te činjenice u obzir, iako možda i sami njegujete minimalistički trend, sigurno vam se javlja želja za unošenjem boja kroz svoje odjevne kombinacije. Upravo iz tog razloga, kao osobama koje se interesuju za modna dešavanja, potrebno je znati koje nas to boje očekuju ove proljeće/ ljeto sezone. Koje boje će vladati modnim izdanjima

Već smo najavili koju je to Pantone boju odredio kao kraljicu 2023. godine, riječ je vibrantoj Viva Magenta 18-750. Ova snažna boja je uvod u odvažne nijanse koje će nas pratiti do kraja godine. Lila

Nježna i ženstvena. Najprikladniji način za opisivanje boje u kojoj ćemo provesti proljetne dane, a predviđamo da će biti favorit i u ljetnim izdanjima.

Istaknula se na modnim pistama, a teško da će joj odoljeti i kreatorice street style izdanja. Iako, ne tako snažna i upečatljiva poput Viva Mangente, sofisticirana lila nijansa nosi posebnost u sebi koju je izazov postići drugom nijansom

 Limeta zelena

Sudeći po trendu limeta zelene nijanse ovo ljeto će biti hot! Jarka, odvažna i upečatljiva. Sigurni smo da se već sada u radionicama high street brendova pripremaju kolekcije upravo u ovoj boji. 

 Crvena

Već neko vrijeme čekamo da kritičari na modni pladanj serviraju i crvenu boju. Kao da smo od nje bježali neko vrijeme.

Crvena boja je simbol za neke divne emocije, trenutke i iskustva pa zaslužuje da joj se još jednom da priznanje i kroz naše kombinacije. Znamo da u ovoj boji nikada nećete ostati neprimijećeni


 Cobalt plava 

Cardi B se na dodjeli Grammy nagrada pojavila upravo u hipnotizirajućoj plavoj nijansi ili cobalt plavoj. Gaurav Gupta je dizajner koji stoji iza ove strukturalne kreacije, a pored genijalnog dizajna istaknula se i plava boja. 

Spomenuli smo je i kroz naš vodič za trendove za 2023. te vas unaprijed pripremamo na zanesenost ovom bojom. 

 Pink

Da li je pink boja ona koja ne silazi s ljestvice trendova već nekoliko sezona? Ne zamjerimo, outfiti u ovoj boji uvijek izgledaju sjajno i atraktivno. Vrlo se lako transformiše kroz razne stilske preferencije i za razliku od stigme koja je prati mogu je nositi minimalistice koliko i maksimalistice.

 

* * * 
Naslovna fotografija: @emilisindlev

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno