Boja maline kroz 10 neodoljivih zimskih kombinacija - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Boja maline kroz 10 neodoljivih zimskih kombinacija

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
2.12.2022.

Kao i pred svaki kraj godine i ove su nas dočekale novosti iz Pantonea, gdje je predstavljena nova boja za 2023. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Pantone boja godine je 'Viva Magenta 18-750' koja odiše odvažnošću i snagom. Dolazi iz porodice crvenih boja i još je snažnija i vibrantnija od ostalih. 
,,Ovogodišnja boja godine je moćna i osnažujuća. To je crvena koja odiše čistom radošću, ohrabrujući eksperimentiranje i samoizražavanje bez ograničenja, naelektrizirajuća i bezgranična nijansa čija je poenta da se istakne.'' – kažu iz Pantonea. 

 Kako je nositi? 


Idealna je za dane kada se osjećate moćno ili vam treba mali vjetar u leđa da biste se osjećali tako. Odlična je boja za izbor modnih dodataka, a slagat će se s pastelnim, sivim i plavim nijansama. No, predviđamo da će se najčešće nositi u monohromatskim kombinacijama gdje ćemo ju spariti s crvenim i roza nijansama. S obzirom na to da ovo nije klasična boja i sadrži mnoštvo podtonova izazov je pronaći komade u Viva Magenta boji, no nekoliko nijansi se uklapa u ovu filozofiju. Upravo takve kombinacije donosimo u nastavku kao dozu inspiracije. 


 

Kombinacije u Viva Magenta boji 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @darjabarannik 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno