Predstavljeno treće izdanje FEEL GOOD majice koju dame širom BiH rado kupuju u dm drogerie markt - Bonjour.ba - bh.lifes...

Predstavljeno treće izdanje FEEL GOOD majice koju dame širom BiH rado kupuju u dm drogerie markt

Tekst:

Bonjour.ba

BONJOUR superwoman
7.6.2022.

Kako bismo početak tjedna i ponedjeljak učinili još posebnijim, jučer smo u Sarajevu održali FEEL GOOD druženje na kojem smo predstavili dizajn FEEL GOOD majice vol.3. Prije tri godine, pokrenuli smo FEEL GOOD projekt u suradnji s kompanijom dm koji ima za cilj pružiti podršku razvoju ženskog poduzetništva te stvaranje uspješnijeg poduzetničkog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođeni pozitivnim iskustvom i pričom u kojoj žene podržavaju jedna drugu, kroz dizajn FEEL GOOD Vol.3 majice podsjećamo vas na činjenicu da je svaka žena savršena u svojoj nesavršenosti baš kao što i naziv majice nosi: SAVRŽENA. Kreativni koncept potpisuje Haris Jusović, poznati bh. grafički dizajner i vizualni umjetnik, a kao i prethodne dvije, majica je made in BiH te ekskluzivno dostupna u svim dm prodavnicama.  

 

Već pri ulasku u prostoriju, bilo je jasno što je tema ovogodišnjeg projekta. Prostoru su dodatan šarm, toplinu, ali i nježnu notu dale cvjetne dekoracije u potpisu Galerija cvijeća Višnja, dok je kutak za fotografiranje upotpunjen s cvijećem u ružičastim, bijelim tonovima, jasno poručio svakoj dami da je SAVRŽENA. 

 

Projekt smo započeli dok smo još bili u restrikcijama uzrokovanim virusom COVID-19. U našem timu smo znali da će epidemija snažno i negativno utjecati na žene poduzetnice koje su se našle u radu od doma, s djecom, jer su vrtići bili zatvoreni i znali smo da želimo nešto poduzeti. Naš odgovor je došao u vidu prve FEEL GOOD majice koju smo predstavili 2020. godine. Željeli smo kreirati modni artikal koji će biti više od odjevnog predmeta, artikal koji će uistinu učiniti značajnu promjenu na poduzetničkoj sceni.“ – izjavila je Ana Ćavar, osnivačica Bonjour.ba.


Ana Ćavar

 

FEEL GOOD majice dostupne su u svim dm prodavnicama, a njenom kupovinom po cijeni od 14,95 KM i ove godine donirate 3 KM za razvoj ženskog poduzetništva u BiH. 


Foto: Sanela Zukić

 


Rekli bismo da ne moramo uvijek biti SAVRŠENA, nekada možemo biti i „SAVRŽENA“, a to je jedna divna titula koju nosi svaka od nas. Kupovinom FEEL GOOD majice u dm prodavnicama, kupci su u protekle dvije godine donirali 19.000 KM za podršku, osnaživanje i edukaciju bh. poduzetnica. U sklopu FEEL GOOD projekta osigurali smo edukaciju za 140 bh. poduzetnica iz cijele BiH i njihovu promociju te promociju njihovih proizvoda i usluga u medijima. Sigurni smo da će naši kupci i ove godine s ponosom nositi i promovirati u svom okruženju FEEL GOOD „SAVRŽENA“ majicu.“ – izjavila je Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u kompaniji dm.
Ovu, 2022. godinu kompanija dm je započela u znaku inspiracije stoga je ova priča još jedan inspirativni projekt koji ima za cilj da nas, kroz pamtljiv dizajn, podsjeti da svaki dan slavimo ženu te da pružimo podršku jedna drugoj, jer svaka žena je SAVRŽENA na svoj način. Ajla Hadžić


Slijedeći inspiraciju zapitali smo se koji umjetnik ili umjetnica bi najbolje pretočili filozofiju FEEL GOOD majice u pamtljiv dizajn. Nije nam trebalo dugo da dođemo do imena Haris Jusović, našeg poznatog grafičkog dizajnera i vizualnog umjetnika koji je zaslužan za dizajn ovogodišnje FEEL GOOD majice.
„Neopisivo mi je zadovoljstvo raditi na osnaživanju ideja koje nose prefiks hrabrosti, inicijative i superiornosti, biti dio procesa i progresa koje su utemeljeni na univerzalnoj ljepoti i ljubavi. Moja svakodnevnica je ispunjena ljubavlju i gajim nemjerljivu istu prema životu i osobama koje ga upotpunjuju. 
Nikada mi nije teško kreirati bilo šta u ime ljubavi. Napisati pjesmu, dizajnirati poster, kreirati poruku. Moje poruke su univerzalne, nekada su samo riječ, a nekada su i cijeli koncept. Njima govorim ono što svi razumiju, na jedan poseban način.
Ljubav stvara prijateljstva, budi empatiju i osjećaj da želiš doprinositi društvu, jer si dio njega. Iz ljubavi se rađa podrška i subjektivna inicijativa da budeš oslonac... Ondje gdje trebaš i možeš. 
Suradnja sa Bonjour.ba i dm timom na temu osnaživanja žene u poduzetničkom i autoritativnom smislu, rezultirala je univerzalnom porukom o ženi kao superjunakinji. Savršenoj, superjunakinji. 
Rodio se #SAVRŽENA momenat i vrijeme je da se svi konačno sjetimo takvih žena u našim životima. Da im posvetimo momenat naše pristojnosti, poklonimo se i zahvalimo na svemu
.“ – nadodao je Haris Jusović
 


Uz ukusne bezalkoholne koktele koje je Pekarna Mrvica pripremila za ovaj događaj uz dm bio Iverell sirupe te slatke i slane zalogaje, nazdravili smo još jednoj FEEL GOOD priči.
Iznimno smo ponosni jer smo uz dm tim i projekt FEEL GOOD majica kreirali uspješnije i bolje poduzetničko okruženje u Bosni i Hercegovini. Priča je to koju želimo nastaviti pričati, no to ne možemo napraviti bez vas. Upravo zato se nadamo da ćete SAVRŽENA majicu nositi s ponosom te ju rado promovirati u svojoj okolini, jer kao što smo već jednom rekli, male stvari mijenjaju svijet. Baš poput ove majice. Nadamo se da se vidimo u dm prodavnicama, a do tada pogledajte galeriju fotografiju s našeg druženja u Sarajevu.
***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci