TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 21.9.2021.
Kada smo razmišljali o receptu za jesen kojeg vole apsolutno svi, koji će ispuniti dom savršenim mirisom, ugrijati nas dok čitamo knjigu, gledamo film ili jednostavno dati priliku da obradujemo svoje nepce na najslađi način, prva misao nam je bila najdraža kremasta slastica, topla čokolada.
Napitak koji je sinonim u hladnijim mjesecima jedna je od najboljih stvari koju vežemo za prve dane jeseni, stoga smo odmah znali i na koju adresu se zaputiti po #mljac recept koji će nam ne samo zagrijati hladne ruke, već i osladiti nepce.
Foto: @h_belma_
Javili smo se Belmi sa idejom, a ona je sa svojim maštovitim fotografijama i receptom obradovala sve u uredništvu, a ne sumnjamo da će i vas.
Za ovo čokoladno savršenstvo u šoljici trebat će vam mlijeko, Kinder čokoladice ili tamna čokolada ako više preferirate, malo kakao praha, gustina i šećer.
Sa ovako jednostavnom pripremom i sastojcima nema razloga da si ne uljepšate jesenski dan Bonjour.ba toplom čokoladom.
Bonjour.ba jesenska topla čokolada by @h_belma_
Sastojci (za 2 šolje):
Priprema:
U hladno mlijeko dodati sve sastojke i staviti na laganu vatru da se tope. Miješati i kuhati do željene gustoće.
Nasuti u šolje, dekorisati šlagom, marshmallow bombonama, Kinder čokoladom i kakaom.
Nakon što isprobate ovaj recept, mnoštvo drugih i ukusnih recepata možete pronaći na instagram profilu @h_belma_, ali i na blogu cookingwithB.
Uživajte!
***
Fotografije: Belma Halilović
Tekst: Ilda Lihić-Isović
TEKST: Adelisa Mašić
Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.
Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica.
Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.
Kako se pravi?
Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Foto: @blairgreyx
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!