Ovaj recept za pastu sa zapečenom fetom i rajčicama s TikToka svi hvale. Donosimo detalje! - Bonjour.ba - bh.lifestyle m...

Ovaj recept za pastu sa zapečenom fetom i rajčicama s TikToka svi hvale. Donosimo detalje!

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
11.2.2021.

TikTok već je postavio nekoliko trendova u gourmet svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživali smo u pripremi Dalgona kave, mini palačinkama koje smo jeli kao pahuljice, ružičastoj kavi, a ovaj recept za tjesteninu postao je viralan upravo zahvaljujući objavama na TikToku. Iako su ga u svojim postovima podijelile brojne gastro blogerice još prije nekoliko godina, poput objave Jenni Häyrinen na blogu Liemessa, zahvaljujući korisnicama ove društvene mreže dobio je planetarnu popularnost.

@taste.com.au

THAT viral feta pasta ##tiktokfood##fyp##fetapasta##tomatopasta##tomatofetapasta

♬ Aesthetic - Xilo

S obzirom na to da je riječ o receptu koji je u medijima dobio epitete poput 'nebeski, slasan, kremast', veselimo se isprobati ga već danas.


SASTOJCI:

  • 450 grama sitne tjestenine po želji
  • 500 grama cherry rajčica
  • 200 grama feta sira
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 šaka svježeg bosiljka
  • 1 dl maslinova ulja
  • sol i papar

PRIPREMA:

Operite rajčice, stavite ih u posudu za pečenje, zalijte maslinovim uljem, posolite, popaprite te na sredinu posude stavite fetu u jednom komadu. Sir još malo začinite maslinovim uljem. Stavite sve u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 30 minuta.
Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada su rajčice i sir pečeni, izvadite ih iz pećnice, dodajte sitno nasjeckani češnjak i bosiljak te sve pomiješajte. Ubacite u posudu skuhanu tjesteninu, još malo promiješajte kako biste je sjedinili s ostalim sastojcima i zatim poslužite. Bon apetit! 

***
Naslovna fotografija: @liemessa
Tekst: BONJOUR.ba 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno