Ovaj recept za pastu sa zapečenom fetom i rajčicama s TikToka svi hvale. Donosimo detalje!
Tekst:Bonjour.ba
GOURMETTikTok već je postavio nekoliko trendova u gourmet svijetu.
Uživali smo u pripremi Dalgona kave, mini palačinkama koje smo jeli kao pahuljice, ružičastoj kavi, a ovaj recept za tjesteninu postao je viralan upravo zahvaljujući objavama na TikToku. Iako su ga u svojim postovima podijelile brojne gastro blogerice još prije nekoliko godina, poput objave Jenni Häyrinen na blogu Liemessa, zahvaljujući korisnicama ove društvene mreže dobio je planetarnu popularnost.
@taste.com.au THAT viral feta pasta ##tiktokfood##fyp##fetapasta##tomatopasta##tomatofetapasta
♬ Aesthetic - Xilo
S obzirom na to da je riječ o receptu koji je u medijima dobio epitete poput 'nebeski, slasan, kremast', veselimo se isprobati ga već danas.
SASTOJCI:
- 450 grama sitne tjestenine po želji
- 500 grama cherry rajčica
- 200 grama feta sira
- 2 češnja češnjaka
- 1 šaka svježeg bosiljka
- 1 dl maslinova ulja
- sol i papar
PRIPREMA:
Operite rajčice, stavite ih u posudu za pečenje, zalijte maslinovim uljem, posolite, popaprite te na sredinu posude stavite fetu u jednom komadu. Sir još malo začinite maslinovim uljem. Stavite sve u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 30 minuta.
Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada su rajčice i sir pečeni, izvadite ih iz pećnice, dodajte sitno nasjeckani češnjak i bosiljak te sve pomiješajte. Ubacite u posudu skuhanu tjesteninu, još malo promiješajte kako biste je sjedinili s ostalim sastojcima i zatim poslužite. Bon apetit!
***
Naslovna fotografija: @liemessa
Tekst: BONJOUR.ba