TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 12.5.2020.
Društvena mreža TikTok u našu gastro svakodnevicu unijela je još jedan recept koji jedva čekamo isprobati. Nakon Dalgona kave, mini palačinke novi su virtualni hit koji se brzo priprema i jako je ukusan.
'Pancake cereal', kako samo ime otkriva, zapravo su klasične američke palačinke pripremljene u mini varijanti. Zbog svog izgleda podsjećaju na pahuljice, a konzumiraju se u zdjeli, s mlijekom, voćem, čokoladnim preljevom, medom, javorovim sirupom...
Za njihovu pripremu dovoljno je da pripremite klasičnu smjesu za američke palačinke za koju recept možete pronaći ovdje te ju uz pomoć čajne žlice ili kalupa za ukrašavanje sipate na zagrijanu tavu.
Pecite ih s obje strane par minuta na zagrijanoj tavi i vaš novi omiljeni doručak je spreman za kušanje.
Ovaj način pripreme palačinki obožavat će najmlađi, a vjerujemo da će i vama uljepšati dan prije odlaska na posao.
Pronašli smo i super recept za pripremu bezglutenskih mini palačinki koji možete pogledati u sklopu Instagram video zapisa u nastavku.
Još par ideja za pripremu i posluživanje 'pancake cereal', otkrijte kroz fotografije u nastavku.
***
Naslovna fotografija: letseatcake.com
Tekst: BONJOUR.ba
TEKST: Adelisa Mašić
Postoje mjesta kojima se rado vraćamo upravo zato što stalno donose nešto novo, a Backyard Sarajevo je jedno od tih.
Kafić koji je od samog otvaranja privukao pažnju svojim prepoznatljivom atmosferom i jasnom estetikom, ali i mjestom gdje se ponuda ne zaustavlja na 'standardnom'.
Ovog puta povod za dolazak bili su novi deserti, tačnije realistični kolači koji izgledom podsjećaju na voće, ali iznutra kriju slojevite, precizno balansirane okuse. 
Probali smo pistaciju i mango i upravo je taj momenat vizuelnog iznenađenja ono što vas prvo privuče. Na prvi pogled, desert izgleda gotovo identično pravom plodu: tekstura, boja i oblik su dovedeni do detalja.
No, tek kada ga prerežete, postaje jasno zašto su ovi kolači postali pravi mali hit. 

Pistacija je kremasta, bogata, ali ne teška, dok mango donosi svježinu i blagu kiselkastu notu koja lijepo balansira slatkoću. Ovo su deserti koji se ne jedu na brzinu, već polako, uz kafu i razgovor.
Drugi desert koji smo probali je čokoladni medo: vizuelno razigran, ali okusom vrlo ozbiljan. Riječ je o čokoladnom mousseu preko kojeg se, neposredno prije posluživanja, prelije topla crna čokolada. 
Taj trenutak kada se čokolada razlije preko deserta čini cijelo iskustvo još zanimljivijim, a kombinacija tekstura i intenzivne čokolade čini ga savršenim izborom za one koji vole klasične, ali bogate okuse.
Backyard ovim desertima potvrđuje da nije riječ samo o lijepom prostoru, već o mjestu koje pažljivo gradi svoju ponudu i prati savremene gastro trendove.
Ako ste već bili u Backyardu, ovo je dobar razlog za novi dolazak. A ako niste, ovi deserti su sasvim dovoljan povod da ga konačno dodate na svoju listu mjesta koja vrijedi posjetiti u Sarajevu.
Foto: Bonjour
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!